Osmaniye'den gelen depremzede Konya'da ev tutmak isterken dolandırıldı!

Deprem felaketinin ardından ailesi ile birlikte Osmaniye'nin Kadirli ilçesinden Konya'ya gelen Şeyhmuz Örel, internette ev kiralamak isterken dolandırıldı. Depremin şokunu hala atlatamadıklarını anlatan vatandaş bu olayla ikinci kez yıkıldıklarını söyledi

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bir fabrikada elektrik bölümü şefliği yapan 46 yaşındaki Şeyhmuz Örel, 6 Şubat’taki asrın felaketi depremlerde evlerinin hasar alması nedeniyle ailesi ile birlikte yakınlarının olduğu Konya’ya geldi.

3 çocuk babası Örel, biran önce düzenini kurmak ve çocukları okula kaydını yaptırabilmek için internetten gördüğü kiralık 1+1 stüdyo daire ilanındaki numarayı aradı. Telefonda konuştuğu kişi, kendisi ev sahibi olarak tanıtıp, evi başkasına vermemesi için Örel’den biran önce 4 bin TL kaparo yatırmasını istedi. Depremzede olduğunu da bildiği Örel’i aceleye getiren dolandırıcı, 1 saat süren görüşme sonrasında hesabına 4 bin TL yatırılmasının ardından bir daha kendisine ulaşılamadı. Dolandırıcının verdiği siteye giden Örel, oranın stüdyo daire değil, büyük bir apartman olduğunu gördü.

Şeyhmuz Örel, “Zaten deprem nedeniyle büyük bir yıkım yaşadık. Biran önce evimizi tutup, çocuklarımı okula yazdırarak düzenimizi kurmak istedik. Ama böyle bir olay yaşadık. Bu da bizi çok üzdü. İkinci kez yıkıldık. 4 bin TL belki birçok kişi için çok bir para değil ama bizim için çok büyük. Zaten her şeyimizi geride bırakıp buraya geldik. Gönderdiğim hesap numarası ve isim belli. Hepsinin çıktısını aldım, suç duyurusunda bulundum. Depremzede olduğumu bile bile bana bunu yaptı. Bir daha başkasına yapamasın diye sonuna kadar hakkımı arayacağım. Sosyal medyada da paylaşıyorum ki kimse benim gibi mağdur olmasın” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.