"Oruç sayesinde zaaflarımızla yüzleşiyoruz"

"Oruç sayesinde zaaflarımızla yüzleşiyoruz"

Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic:- "Oruç sayesinde zaaflarımızla yüzleşiyoruz. İrademizle nelere karşı mücadele edebileceğimizi anlıyoruz"

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic, ramazan ayının önemine işaret ederek, insanların tuttukları oruç sayesinde zaaflarıyla yüzleştiklerini söyledi.

Ramazan ayına ilişkin mesaj yayımlayan Kavazoviz, bu mübarek ayın, insanın ruhunu temizlenip yeniden doğması için bir fırsat olduğunu vurguladı.

Kavazovic, ramazan ayının, oruç, fedakarlık ve paylaşma ayı olduğunu anımsatarak, "Oruç sayesinde zaaflarımızla yüzleşiyoruz. İrademizle nelere karşı mücadele edebileceğimizi anlıyoruz." dedi.

Yeni bir başlangıcın habercisi olan Kur'an-ı Kerim'in ramazan ayında inmeye başladığını hatırlatan Kavazovic, bu ayın büyük önem taşıdığını, ibadetle aydınlanan gönüllerin huzur bulduğunu söyledi.

İnsanların "ortak kelam" etrafında toplanması gerektiğini belirten Kavazovic, "Atalarımız bu ayı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle geçirmişlerdir. İyilikte birbirleriyle yarışmış, bu ayı iyi bir fırsat olarak değerlendirmişlerdir. Yine öyle olsun, cemaatlerimizi, camilerimizi yeniden canlandıralım, toplumumuzda kadim dinimizin kıvılcımlarını yeniden yakalım." ifadelerini kullandı.

Bosna Hersek'te son zamanlarda sayısı artan sığınmacılara da değinen Kavazovic, ramazan ayında sığınmacılara yardım eli uzatılması çağrısında bulundu.

Bosna Hersekli Müslümanlar, sahur ve iftar alışverişleri için pazar ve marketlere akın etti. İlk teravih namazı öncesi Saraybosna'daki camiler ve çevresinde temizlik yapıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :