Ortadoğu ve Arap basınında 16 Nisan halk oylaması

Ortadoğu ve Arap basınında 16 Nisan halk oylaması

El-Cezire: "Erdoğan referandum zaferini selamladı"- El-Hayat gazetesi: "Erdoğan cephesi zaferini ilan etti"

BEYRUT (AA) - Türkiye'de 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılan anayasa değişikliği halk oylaması sonuçları Ortadoğu ve Arap basınında geniş yer buldu.

Katar merkezli uluslararası haber kuruluşu El-Cezire referandum sonuçları ile ilgili haberinde "Yüksek Seçim Kurulu anayasa değişikliği sonuçlarını onayladı" ve "Erdoğan referandum zaferini selamladı" başlıklarını kullandı.

Suudi Arabistan'ın "El-Arabiya" kanalı internet sitesindeki halk oylamasıyla ilgili haberin başlığında "Anayasa değişikliğinin ilk uygulaması; Erdoğan bakanlar kuruluna başkanlık edecek" ifadelerine yer verdi.

Londra merkezli Arap gazetelerinden "El-Hayat" referandum sonuçlarını "Erdoğan cephesi zaferini ilan etti" manşetiyle okuyucularına duyururken, Eş-Şark el-Evsat "Atatürk'ün cumhuriyeti, Erdoğan'ın pelerinin altında" ve El-Arabi el-Cedid ise "Türk referandumu: İkinci Cumhuriyet mi?" başlıklarını kullanmayı tercih etti.

Lübnan'daki En-Nahar gazetesi "Evet kampı referandumun kazananı. Erdoğan: Bu tarihi bir zaferdir" ifadelerini başlığına taşırken, Mısır'daki El-Masri el-Yevm gazetesi "Erdoğan, Türkiye'de iktidarını güçlendirdi", Irak'ın resmi gazetesi Sabah ise "Türkler, parlamenter sistem yerine başkanlık sistemini seçti" ve "Erdoğan destekçileri referandumdan evet çıkmasını kutluyor" başlıklarını kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :