Orta Karadeniz'de hava ısınıyor

Orta Karadeniz'de hava ısınıyor

Meteoroloji, Orta Karadeniz bölgesinde bir hafta boyunca sıcaklıkların 20 dereceye kadar tırmanacağı ve bahar havası yaşanacağını bildirdi

SAMSUN (AA) - Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, Orta Karadeniz bölgesinde bir hafta boyunca sıcaklıkların 20 dereceye kadar tırmanacağını ve bahar havası yaşanacağını bildirdi.

Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar yaptığı yazılı açıklamada, 40 gündür peş peşe gelen soğuk hava dalgalarının etkisi sonucu aralıklarla etkili olan ve hayatı zaman zaman olumsuz etkileyen soğuk havanın etkisini bu hafta yitireceğini belirtti.

Dalgalanma şeklinde kendini gösteren uzun süreli soğuk hava salınımlarının bir hafta kadar ara vermesi ve baharı andıran günlerin yaşanmasını beklediklerini anlatan Asar, "Önümüzdeki bir hafta boyunca kademeli olarak yükselmesi beklenen sıcaklıkların, hafta ortasında sahilde 20 dereceye kadar tırmanacağı hatta geçebileceği tahmin edilmektedir" ifadesini kullandı.

Balkanlar üzerinden gelecek nispeten serin ve yağışlı havanın perşembe günü aralıklarla hafif yağmur şeklinde devam edeceğini bildiren Asar, şunları kaydetti:

"Yağışlar cuma günü etkisini kaybedecek. Yükselme eğiliminde olan sıcaklıklar yağış esnasında biraz düşse de yükselişine devam edeceği tahmin edilmektedir. Hafta sonu çok kısa süreli ve hafif lokal sağanak geçişleri görülme ihtimali bulunmakla birlikte, kayda değer bir yağış beklenmemektedir. Genel tablo olarak parçalı az bulutlu ve çoğunlukla güneşli seyretmesi beklenen havada zaman zaman bulutlanmanın yoğunlaşacağı, sıcaklıklardaki artışın cumartesi gününden itibaren biraz daha hızlanarak mevsim normallerinin 4-6 derece kadar üstüne çıkarak 20 dereceler civarına ulaşması beklenmektedir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :