Orta Doğu'dan saç, Avrupa'dan burun için geliyorlar

Orta Doğu'dan saç, Avrupa'dan burun için geliyorlar

Avrupa Yüz Plastik Cerrahi Akademisi Başkanı Prof. Dr. Apaydın:- "Orta Doğu'nun hatta dünyanın saç ekim merkezi İstanbul oldu. Burun estetik ameliyatları için de Avrupa'dan hastalar Türkiye'yi tercih ediyor. Çünkü kaliteli estetik hizmet Türkiye'de 2-3 ka

İZMİR (AA) - EFSUN YILMAZ - Avrupa Yüz Plastik Cerrahi Akademisi Başkanı Prof. Dr. Fazıl Apaydın, Orta Doğuluların saç ekimi, Avrupalıların ise burun estetiği için Türkiye'yi tercih ettiğini belirtti.

Burun estetiği konusunda geliştirdiği 4 yöntemle dünya tıp literatürüne giren Fazıl Apaydın, Avrupa'da yüz plastik cerrahisinin kalitesini artırmak için 40 yıldır faaliyet gösteren akademinin başına geçmesinin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Apaydın, yıllar önce Türkiye ulusal delegesi olarak görev aldığı akademide genel sekreterlik, başkan yardımcılığı görevlerinin ardından başkanlık yapmanın onurunu yaşadığını söyledi.

Apaydın, akademinin cerrahi eğitim konusunda faaliyetler gerçekleştirdiğini, bunun sonunda dünyanın her yerinden doktorları sınava aldıklarını anlattı.

Türkiye'deki cerrahların Avrupa'nın en iyisi olduğunu dile getiren Apaydın, "Bunu biz söylemiyoruz, Avrupalı meslektaşlarımız dile getiriyor. Şu an dünyada en önemli toplantıların hepsinde Türk konuşmacılar var. Son 20 yılda yüz plastik cerrahisi eğitiminde olağanüstü aşamalar kaydettik. Eğitime Avrupalı meslektaşlarımızdan daha çok önem veriyor, daha fedakar, özverili çalışıyoruz." dedi.

- "Dünyada marka haline geldi"

Apaydın, Türkiye'deki yüz plastik cerrahlarının dünyada marka olduğunu kaydetti.

Orta Doğu ve Avrupa ülkelerinden hastaların farklı ameliyat türleri için ülkeye geldiğini belirten Apaydın, "Orta Doğu'nun hatta dünyanın saç ekim merkezi İstanbul oldu. Burun estetik ameliyatları için de Avrupa'dan hastalar Türkiye'yi tercih ediyor. Çünkü kaliteli estetik hizmet Türkiye'de 2-3 kat ucuza mal oluyor." ifadelerini kullandı.

Apaydın, saç ekimi için başta Suudi Arabistan olmak üzere tüm Körfez ülkelerinden hasta çeken Türkiye'nin, burun ve yüz estetiği için de İngiltere, Almanya ve İskandinav ülkeleri vatandaşlarını ağırladığını bildirdi.

Kuzey Avrupa'da çok düzgün bir yüz yapısının hakim olduğuna işaret eden Apaydın, "Oradaki cerrahlar az sayıda burun estetiği yapıyor. Akdeniz ülkelerinden gelenlerden burun ameliyatını öğreniyorlar. Çünkü bizim inanılmaz bir hasta potansiyelimiz var." dedi.

Estetik ameliyat sayısını tam olarak bilemediklerini anlatan Apaydın, operasyonların kayıtlarının sağlıklı tutulmadığını söyledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :