"Örnek Kıdemli Vatandaşlar'' İstanbul'da buluştu

"Örnek Kıdemli Vatandaşlar'' İstanbul'da buluştu

İSTANBUL (AA) - Yaşlılık Konseyi Derneği, 60 yaş üstü olup, meslek hayatında başarılı, sosyal faaliyetlerde öncü ve lider olan, hayata bağlılığını...

İSTANBUL (AA) - Yaşlılık Konseyi Derneği, 60 yaş üstü olup, meslek hayatında başarılı, sosyal faaliyetlerde öncü ve lider olan, hayata bağlılığını ve yaşam sevincini sürdüren, toplumun takdir ve sevgisini kazanan, örnek kişilik sergileyenlerden seçilen "örnek kıdemli vatandaşları" ağırladı.

Bu yıl, yurt içinde büyükşehir belediyeleri ve sivil toplum örgütleri, yurt dışında ise Dışişleri Bakanlığı tarafından seçilen "örnek kıdemli vatandaşlar" 4. Levent'teki bir otelde düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Yaşlılık Konseyi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fügen Mavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneğin 2003'te kurulduğunu, yaşlılık ve yaşlanma alanında farkındalığı arttırmak amacıyla çalışma yürüttüklerini söyledi.

Mavi, 2008'den beri 60 yaş üstü, saygın kişilik, mesleğinde başarılı olma, toplum tarafından sevilme ve takdir edilme kriterlerine sahip kişilerin, "örnek kıdemli vatandaş" olarak seçildiğini ifade etti.

Uygulamayı 2015'ten itibaren Türkiye geneline yaymayı istediklerini dile getiren Mavi, şunları söyledi:

''Bunları 'biz seçmeyelim, büyükşehir belediyeleri seçsin' istedik. 2015'te sadece Türkiye'deki büyükşehir belediyelerine mektuplar yolladık, kendimiz gidip bizzat anlattık ve onlardan kendi çevrelerinde beğendikleri, saygı duyulan kişileri önermelerini istedik. Onların seçtiği kişiler, 2015'in örnek kıdemli vatandaşları oldu. 2016'dan itibaren de bu defa, 'Sadece Türkiye olur mu? Dünyada yaşayan birçok Türk vatandaşı var, o zaman bir de dünya çapında böyle bir çalışmaya girelim.' dedik. Geçen yıl çok yoğundu. Bu sene yine aynı şekilde devam ettik ve yine bu yıl 17 büyükşehir belediyesi ile sivil toplum örgütlerinin destekleriyle seçilen, 17 ilden ve Almanya, İngiltere, İtalya, Fransa, Kanada ve Avustralya gibi 21 ülkeden de örnek kıdemli vatandaş geldi.''

Etkinliğe katılan sunucu Halit Kıvanç da "örnek kıdemli vatandaş" seçilmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler