Ormancılar tarafından oluşturulan havuzlar yaban hayatına can suyu oluyor

Antalya'da orman ekipleri tarafından maden sahasına oluşturulan havuzlar sıcak havalarda yaban hayatına can suyu oldu. Su içen yaban keçileri, fotokapan tarafından böyle görüntülendi

Antalya'da orman ekipleri tarafından maden sahasına oluşturulan can suyu havuzlarından su içen yaban keçileri, fotokapan tarafından görüntülendi.

Konyaaltı Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanı içerisinde kalan Çubuk Beli civarındaki çimento kalker ocağının rehabilitasyon sahasında fidan dikimi ve tohum ekimi ile birlikte yapılan 3 adet can suyu havuzları yaban hayatını olumlu yönde etkiliyor.

Yağışların iyice azaldığı kurak günlerde yaban hayvanlarının su içmesine elverişli olan can suyu havuzları daha da önem kazandı.

Can suyu havuzlarına gelen yaban hayvanları sahaya monte edilen fotokapanların objektiflerine takıldı. Fotokapanlar sayesinde hem yaban hayatı hem de yasadışı avcılar gözlemleniyor.

Can suyu havuzları yapmaya elverişli olan ve ilave su bırakılabilecek tüm maden sahalarında bu havuzların yapılmasına devam edileceği bilgisi verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.