Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Tekirdağ'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Tekirdağ'da

Bakan Eroğlu: - "(FETÖ'nün darbe girişimi) Onlar asker elbisesi giymiş bir kısım Mehmetçik değil, bir kısım hainler. Dolayısıyla onların askerlikle falan alakası yok"- "Bundan böyle hiç kimse böyle bir darbe teşebbüsünde bulunamayacak, hatta rüyasında bi

TEKİRDAĞ (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Onlar asker elbisesi giymiş bir kısım Mehmetçik değil, bir kısım hainler. Dolayısıyla onların askerlikle falan alakası yok." dedi.

Eroğlu, Tekirdağ Valiliği önünde "Tekirdağ'da İnsanımızı ve Toprağımızı Taşkınlardan Koruyoruz" projesi kapsamında temeli atılacak 13 eser için düzenlenen törende yaptığı konuşmada,15 Temmuz darbe girişimi gecesinde vatandaşın dimdik durduğunu vurguladı.

Türkiye'nin, tarihinin en alçakça, en kanlı darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Eroğlu, "Hatta darbe teşebbüsü demek bile doğru değil. Milleti bölme, parçalama, ülkeyi yok etme teşebbüsüne karşı Tekirdağımız dimdik ayakta durdu. Sizleri kutluyorum, Allah sizden razı olsun." diye konuştu.

Ülkeyi karanlık günlere, Suriye'ye çevirmek isteyenlere en güzel cevabın destan yazan millet tarafından verildiğini kaydeden Eroğlu, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımınız Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti, Bakanlar Kurulumuz ve diğer siyasi partilerimizin medyanın herkesin karşı çıkması neticesinde bu darbe girişimi püskürtülmüştür. İnşallah onlar da gerekli cezayı görecektir. Böyle kanlı, alçakça bir darbe teşebbüsü ki kendi milletine, meclisine, özel kuvvetlerine, özel harekatçılara, polisine, jandarmasına, askerine, vatandaşına ateş eden bu alçaklar gereken cezayı görecektir. Çünkü onlar gerçekten asker elbisesi giymiş bir kısım Mehmetçik değil, bir kısım hainler. Dolayısıyla onların askerlikle falan alakası yok. Onlar akıllarını, her şeyini 1 dolara ve bu Pensilvanya'daki haine satılığa bağlamışlar, dolayısıyla cezaları verilecektir."

Bakan Eroğlu, şanlı Türk bayrağının bu topraklarda ilelebet dalgalanacağını, bundan kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini vurguladı, minarelerden okunan ezanların bu toprakların üstünde susmayacağını belirtti.

- "Türkiye büyümeye devam ediyor"

Türkiye'nin daha çok büyüyeceğini ifade eden Eroğlu, bundan böyle hiç kimsenin böyle bir darbe teşebbüsünde bulunamayacağını, hatta rüyasında bile göremeyeceğini söyledi.

Eroğlu, "Çünkü bir millet var, hakikaten ben milletimle gurur duyuyorum. Bu millet bütün dünya milletlerine örnek oldu kahramanlığıyla. Tanklara göğsünü siper ediyor, kurşunlara siper eden kahraman bir millet. Gerçekten böyle bir millet dünyada yok. Bu milletin bir ferdi olmaktan ne kadar gurur duyduğumu kelimelerle ifade etmem mümkün değil. Bu millet bir ve beraber olduğu müddetçe hiç kimse bizi bölemez parçalayamaz, yok edemez." dedi.

Milletlerin büyük hedefleri olduğunu, Türkiye milletinin de bu doğrultuda büyük hedeflerin peşinden gitmeye devam ettiğini aktaran Eroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bizim milletimiz de büyük bir millet. Büyük hedefi bize Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gösterdi. Büyük hedef 2023 yaklaşıyor. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağız. İnşallah 100. yılımızda Türkiye'yi, dünyadaki 10 büyük ekonomi arasında taşıyacağız. Çok hızlı ilerliyoruz, bakın Avrupa'da birçok ülke büyümede neredeyse sıfıra yaklaştı. Biz yüzde 5'lik büyümeyle destan yazıyoruz. Türkiye 100. yılında dünyanın en büyük ekonomisi arasına girecektir."

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuşmasının ardından 56 milyon lira değerindeki 13 tesisin temelini attı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :