Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

"(Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı) Almanya kalkıyor parlamentosunda tarihçilerin vermesi gereken bir kararı vermeye çalışıyor. Biz sizin defterinizi açalım neler var önce onlara bakın. Sizin buna yüzünüz var mı? Canavar Batı'nın bunu sö

KIRKLARELİ (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararına yönelik, ''Almanya kalkıyor parlamentosunda tarihçilerin vermesi gereken bir kararı vermeye çalışıyor. Biz sizin defterinizi açalım neler var önce onlara bakın. Sizin buna yüzünüz var mı? Canavar Batı'nın bunu söyleme yüzü var mı?" dedi.

Bakan Eroğlu, AK Parti Kırklareli İl Başkanlığını ziyaretinde, Türkiye'nin giderek güçlendiğini söyledi.

Kırklareli'nin çok dinamik bir yapısı olduğunu ifade eden Eroğlu, yerel seçimlerde Kırklareli'nde destan yazacaklarına inandıklarını vurguladı.

AK Parti'nin hizmet partisi olduğunu dile getiren Eroğlu, ''Çünkü hizmetleri biz yapıyoruz. Öbürleri yapmıyor konuşuyor. Zaten biz seçimlerde 'Onlar konuşur AK Parti yapar' diyorduk. Burada belediyelerin yapması gereken kendi asli vazifesi olan işleri de biz yapıyoruz. Bizim bir eksiğimiz var bunu millete anlatamıyoruz.'' diye konuştu.

AK Parti'nin hedeflerinin çok büyük olduğunu vurgulayan Eroğlu, cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında Türkiye'yi dünyada en güçlü 10 büyük ülke ekonomisi arasına taşımayı hedeflediklerini aktardı.

Türkiye'nin güçlenmeye ve büyümeye devam edeceğine işaret eden Eroğlu, şöyle devam etti:

''Dikkat ederseniz Türkiye üzerinde değişik operasyonlar yapılmak isteniyor. Bu neyin rahatsızlığı biliyor musunuz, biz böyle kendi halinde sürünen bir ülke olsak hiç kimse bizimle uğraşmaz. Türkiye artık çok oluyor diye önünü kesmek için yapılan operasyonlar bunlar. Daha önce yoktu da şimdi niye var. Almanya kalkıyor parlamentosunda tarihçilerin vermesi gereken bir kararı vermeye çalışıyor. Biz sizin defterinizi açalım neler var önce onlara bakın. Sizin buna yüzünüz var mı? Canavar Batı'nın bunu söyleme yüzü var mı? Biz bütün dünyaya merhameti insanlığı öğretmişiz hala öğretiyoruz. Onlar 3 kişiyi almamak için her türlü numara yaparken biz 3 milyon mağdur mazlum Suriyeli, Iraklı kardeşimizi evimizde misafir ediyoruz."

Eroğlu, Türkiye'nin büyük bir millet olduğuna işaret etti. İnsanlığa özellikle insanlık dersini veren milletin Türk milleti olduğunu vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Merhameti ve yardımlaşmayı veren bizim milletimiz ama onlar sürekli Afrika'yı sömürdü. Osmanlı'da veya Selçuklu'da Hun devletinde, Göktürkler'de böyle bir şey var mı? Kadına, çocuğa ihtiyara bile dokunulmaz ama onlarda böyle bir anlayış yok. Bir kere bunu özellikle vurgulamak istiyorum ve onların aldığı kararı yok hükmünde kabul ediyoruz. Kaldı ki bizim yaptığımız da onları bir takım çetelerden korumak için Osmanlı'nın diğer yerlerine götürmek ve başka yerlerine yerleştirmek olmuştur. Yoksa bunun dışında bir niyetimiz olmamıştır."

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, başarılı sporculara çeşitli hediyeler verdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :