Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

"Bugün Spil için bir milat olacaktır, artık ben buna yürekten inanıyorum, artık Spil'i gözümüz gibi koruyacağız"- "İzmir'e gelen turistlerin belli bir kısmı buraya uğrayacak. Doğa turizmi çok para getiren bir alandır, normal deniz için gelen turist 500 -

MANİSA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Spil Dağı Milli Parkı'nı gözleri gibi koruyacaklarını bildirdi.

Eroğlu, gece konakladığı Spil Dağı Milli Parkı'nda, Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı kurumların müdürleriyle sabah yürüyüşü yaptı.

Milli parktaki tesislerde basın mensuplarıyla bir araya gelen Eroğlu, Spil Dağı'ndaki yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

Eroğlu, Spil Milli Parkı'nın her bakımdan turizm cenneti olacak bir alan olduğunu vurgulayarak, buranın tabiatta aranan her şeyi barındırdığını ve insanı büyülediğini söyledi.

"Dünyada cenneti görmek istiyorsan Spil Dağına gel" şeklinde sloganları bulunduğunu ifade eden Eroğlu, "Burası 50 - 60 yıl önce gündeme alınsaydı gerçekten büyük bir sağlık ve spor turizminin merkezi olması gerekiyordu, geç kalınmış. Geçen sürenin telafisi için talimat verdik." dedi.

Bakan Eroğlu, Spil Dağı'nda 2 otel, konferans salonları, eğlence parkları, spor tesisleri ve teleferik inşa edileceğini anlatarak, kendisinin de söz konusu projeler üzerinde çalıştığını vurguladı.

İzmir'e gelen turistlerin belli bir kısmının Spil Dağı'na uğrayacaklarını belirten Eroğlu, "Doğa turizmi çok para getiren bir alandır, normal deniz için gelen turist 500 - 1000 dolar harcarken, buraya gelen insan 10 - 20 bin dolar harcıyor, zengin turistler geliyor, onun için bizim onlara ihtiyacımız var." dedi.

Eroğlu, herkesin Spil Dağı Milli Parkı için büyük düşünmesi gerektiğine vurgu yaparak, projeler için zamanla yarıştıklarını ve Manisalıların burayla ilgili düşüncelerini kendileriyle paylaşmalarını istedi.

Spil Dağı'nda 10 gün kalarak buranın suyunu içen insanın, 10 yıl gençleşeceğini ifade eden Eroğlu, bölgede bulunan çamurun da kurulacak Spa merkezinde kullanılacağını bildirdi.

Eroğlu, bölgede bulunan endemik türlerin "Nuh'un Gemisi Biyolojik Çeşitlilik Veritabanı"na işlendiğini söyledi.

Tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili 2 yıldır çalışma yaptıklarını anlatan Eroğlu şöyle devam etti:

"Tıbbi ve aromatik ürünleri analiz ederek neye faydalı olduklarını bulmak için eczacı, farmakolog, sağlık personelinin de olduğu yaklaşık 120 personelle çalışmalar başladı. Geçen sene ve bu sene mart ayında bir çalıştay yaptık. Bunların neye faydalı olduğunun hepsi ortaya çıkıyor. Bir parfüm alıyorsunuz maliyeti 5 lira ama, bize satıyor 150 liraya. Özündeki lavantayı Türkiye'den götürüyor. 2017'de Konya'da üniversitelerin katılımıyla Sağlık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla büyük bir tıbbi ve aromatik bitkiler kongresi yapacağız. Bugün Spil için bir milat olacaktır, buna yürekten inanıyorum, artık Spil'i gözümüz gibi koruyacağız."

Bakan Eroğlu, Spil Dağı Milli Parkı'nda endemik tür olan Manisa Lalesi'yle ilgili fotoğraf sergisini açtı, AA muhabiri Turgay Duyar'ı da sergide yer alan fotoğrafı için tebrik etti.

Eroğlu, ziyaretinin anısına tesisin bahçesine ağaç dikti. Bakan Eroğlu, çiçeklere sevgi sözlerinin söylenmesi durumunda daha hızlı büyüdüğünü ifade etti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :