Orman kahramanı Muharrem Can, Konya’da son yolculuğuna uğurlandı
Eskişehir'in Seyitgazi ilçesindeki orman yangınına müdahale ederken şehit olan AKUT gönüllüsü ve TUSAŞ çalışanı uçak mühendisi Muharrem Can, memleketi Konya'da düzenlenen törenle gözyaşları arasında toprağa verildi.
Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale sırasında hayatını kaybeden AKUT gönüllüsü ve TUSAŞ çalışanı uçak mühendisi Muharrem Can, son yolculuğuna uğurlandı. Muharrem Can'ın cenazesi, Ankara’dan Konya’ya getirildi.
Elmacı Camii’nde cenaze namazı kılındı
Cenaze töreni, Konya’nın merkez Karatay ilçesindeki Elmacı Camii’nde cuma namazının ardından düzenlendi. Dualar eşliğinde kılınan cenaze namazının ardından Muharrem Can, Elmacı Mezarlığı’na defnedildi.

Törene protokol ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi
Cenaze törenine, şehidin ailesinin yanı sıra Konya Valisi İbrahim Akın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul, İl Emniyet Müdürü Maksut Yüksek, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge ve çok sayıda protokol mensubu katıldı. AKUT ekipleri ve vatandaşlar da törende hazır bulundu.

Gözyaşları sel oldu
Törende duygu dolu anlar yaşanırken, şehidin yakınları ve sevenleri gözyaşlarına hakim olamadı. Muharrem Can’ın fedakarlığı, hem meslektaşları hem de vatandaşlar tarafından saygıyla anıldı.
Kaynak:
