Orman Genel Müdürlüğü'nden hayati uyarı! Bu havuzlardan uzak durun

Orman Genel Müdürlüğü'nden hayati uyarı! Bu havuzlardan uzak durun

Orman Genel Müdürlüğü, 14 yaşındaki ikiz kardeşler Mehmet Aydın Gençtürk ve Aziz Salih Gençtürk'ün öldüğünü hatırlatarak yangın söndürme havuzlarına girilmesinin tehlikeli ve yasak olduğu konusunda uyarılarını tekrarladı

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) 18 Mayıs'ta Manisa Turgutlu’da 14 yaşındaki ikiz kardeşler Mehmet Aydın Gençtürk ve Aziz Salih Gençtürk'ün yangın söndürme havuzuna girerek hayatlarını kaybettiği üzücü olay üzerine uyarılarını yineledi. OGM, yangın söndürme havuzlarına girilmesinin tehlikeli ve yasak olduğunu belirterek, vatandaşları uyardı.

ORMAN YANGINLARINA KARŞI KULLANIMA HAZIR

Orman Genel Müdürlüğü, ormanların yüzde 55’inin yangına hassas bölgelerde yer aldığı Türkiye’de orman yangınları sırasında doğal su kaynaklarına erişimin zor olduğu yerlerde havadan ve karadan araçların su ihtiyacını sağlamak için yangın havuzu ve gölet inşa ediyor. Türkiye genelinde 4 bin 580 havuz ve gölet inşa eden Orman Genel Müdürlüğü, bu alanların bakımlarını düzenli olarak yaparak, her an kullanıma hazır tutuyor.

TÜM GÜVENLİK ÖNLEMLERİNE RAĞMEN..

Manisa ilinin Turgutlu ilçesinde geçtiğimiz günlerde ikiz kardeşlerin yangın havuzuna girerek hayatlarını kaybetmesi üzerine Orman Genel Müdürlüğü bir kez daha uyarıda bulundu. OGM’den yapılan yazılı açıklamada, yangın sırasında araçların su teminini sağlamak için kullanılan havuzlar ve göletler için tüm güvenlik önlemlerinin alınmasına karşın yine de böyle üzücü olaylar yaşandığına dikkat çekildi.

TÜRKİYE'DE 4 BİN 580 ADET YANGIN HAVUZU VE GÖLETİ VAR

Bugün ülke genelinde 4 bin 580 adet yangın havuzu ve göleti bulunuyor. İnşa edilen tüm yapıların etrafı dikenli tel örgü ile çevrilerek, kapıları kilitleniyor. Yapı etrafına uyarıcı tabelalar asan OGM yetkilileri, insanların buradan uzak durmalarını sağlamak için havuzların ve göletlerin bulunduğu çevre köylerde uyarıcı anonslar da yapıyor.

Ancak tüm bu önlemlere karşın bu vahim durumların yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, “Vatandaşlarımızın bu havuzlara girmemelerini, çocuklarını da bu konuda uyarmalarını ve sahip çıkmalarını önemle rica ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

ormm.jpg

YANGIN İKİZ KARDEŞLER GÖLETİNDE BOĞULDU

Olay 18 Mayıs 2022 günü Turgutlu ilçesine bağlı Yakuplar Mahallesi'nde yaşandı. Tek yumurta ikizleri Mehmet Aydın Gençtürk ve Aziz Salih Gençtürk'ten (14) haber alamayan ailesi, 2 çocuğu aramaya başladı. Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait etrafı tel örgülerle çevrili yangın söndürme göletinin kıyısında kardeşlere ait giysileri fark eden vatandaşlar durumu jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine olay yerine Turgutlu Jandarma Komutanlığı, 112 Acil Servis, AFAD ve İzmir Jandarma Komutanlığına bağlı dalgıç ekipleri sevk edildi. Olay yerinde iş makineleri ve vidanjörlerle göletin suyu tahliye edilmeye başlanırken, tahliye işlemi sırasında dalgıç ekipleri de suya girerek iki kardeşi aramaya başladı. Dalgıç ekiplerinin yoğun çalışması sonrası tek yumurta ikizi olduğu öğrenilen kardeşlerin cansız bedenlerine ulaşıldı. Dalgıç ekiplerince sudan çıkarılan iki kardeşin cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

OKUL DÖNÜŞÜ SERİNLEMEK İÇİN GÖLETE GİRMİŞLER
İkiz kardeşlerin gölette cansız bedenlerinin bulunmasıyla ilgili yeni bir detay ortaya çıktı. Gençtürk ailesinin hayvancılıkla uğraştıkları, yılın bu dönemlerinde de yaylada yaşadıkları öğrenilirken, Mehmet Aydın Gençtürk ve Aziz Salih Gençtürk kardeşlerin okuduğu okulun servisinin Yakuplar Mahallesi'ne kadar geldiği, iki kardeşin buradan yaylaya kadar olan yaklaşık 1.5 kilometrelik yolu bazen yürüdükleri bazen de aileleri tarafından alındıkları belirtildi. 7’nci sınıf öğrencisi oldukları öğrenilen iki kardeşin dün okul servisinden indikten sonra da yaylaya doğru yürürken serinlemek için gölete girdikleri aktarıldı.

orm.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.