Orlando’daki saldırı

Orlando’daki saldırı

Amerikan İslam İlişkileri Konseyi:- “Bu korkunç saldırıyı kınıyoruz. Ölenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz ve yaralananlara da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz”

WASHINGTON (AA) - Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), ABD’nin Florida eyaletine bağlı Orlando kentindeki bir gece kulübünde düzenlenen silahlı saldırıyı kınadıklarını bildirdi.

CAIR, 50 kişinin öldüğü ve 53 kişinin de yaralandığı Pulse Club adlı eşcinsellerin gittiği gece kulübünde meydana gelen saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Bu korkunç saldırıyı kınıyoruz. Ölenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz ve yaralananlara da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadesine yer verildi.

Bu tür saldırıların hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğinin belirtildiği açıklamada, “Amerikalı Müslüman topluluğu, diğer Amerikan vatandaşları gibi bu tür saldırıları meşru gören kişi veya grubların karşısındadır” değerlendirmesinde bulunuldu.

- Obama konu hakkında bilgilendirildi

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada da Başkan Barack Obama'nın Ulusal Güvenlik Asistanı tarafından konu hakkında bilgilendirildiği belirtti.

Açıklamada, Başkan Obama'nın Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) Orlando polisiyle birlikte yürüttüğü soruşturma hakkında düzenli olarak bilgilendirildiğine yer verildi.

Orlando Emniyet Müdürü John Mina, olayın, şehir merkezinin güneyindeki bir gece kulübünde saat 02.02'de (TSİ 09.02) silahlı bir saldırganın gerçekleştirdiği rehin alma eylemiyle başladığını ve 05.00 civarında SWAT timinin operasyon başlattığını açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler