Orlando’daki saldırı

Orlando’daki saldırı

Orlando Belediye Başkanı Dyer:- “Saldırıda en az 50 kişi yaşamını yitirdi”- Olayın “terör eylemi” olabileceği üzerinde duran yetkililer, saldırının 29 yaşındaki Ömer Metin tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı

WASHINGTON (AA) - ABD'nin Florida eyaletinin Orlando kentinde bir gece kulübünde meydana gelen silahlı saldırıda en az 50 kişinin hayatını kaybettiği, 53 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Yetkililer saldırının “ülke içi terör eylemi” olduğu üzerinde duruyor.

Orlando Belediye Başkanı Buddy Dyer, kentin güvenlik birimi amirleriyle düzenlediği basın toplantısında, Pulse Club adlı eşcinsellerin gittiği gece kulübünde meydana gelen saldırıda ölenlerin sayısını 50 olarak açıkladı.

Dyer, emniyet yetkililerinin başlangıçta 20 olarak açıkladığı ölü sayısının incelemelerin ardından saldırgan dahil 50 kişiye ulaştığını belirterek, “Olayda 53 kişi de hastaneye kaldırıldı.” dedi.

Özel Silahlar ve Taktikler Birimi’nin (SWAT) başlattığı operasyonda saldırganın olay yerinde etkisiz hale getirildiğini bildiren Dyer, saldırganın, Fort Pierce kentinden 29 yaşındaki Ömer Metin olduğunu kaydetti.

Yetkililer, Afganistan uyruklu Metin’in ABD vatandaşı olduğunu düşündüklerini bildirdi.

Orlando Emniyet Müdürü John Mina da görünüşe göre “iyi organize olunan saldırıya iyi hazırlanıldığını” söyledi. Metin’in olayda saldırı tipi silahla tabanca kullandığına dikkati çeken Mina, ABD Federal Araştırma Bürosunun (FBI) soruşturma başlattığını ifade etti.

Polis şeflerinden Jerry Demings ise “Bu bizim kesinlikle ülke içi terör eylemi olarak sınıflandırdığımız bir olay.” değerlendirmesinde bulundu.

Emniyet Müdürü Mina, olayın, şehir merkezinin güneyindeki bir gece kulübünde saat 02.02'de (TSİ 09.02) silahlı bir saldırganın gerçekleştirdiği rehin alma eylemiyle başladığını ve 05.00 civarında SWAT timinin operasyon başlattığını açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :