Orijinal Türk filmleri afişleri kartpostalları CNR'da

Orijinal Türk filmleri afişleri kartpostalları CNR'da

AA'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu 3. CNR Kitap Fuarı'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı Milli Kütüphane Başkanlığı standını ziyaret edenlere, eski Türk filmleri afişlerinden hazırlanmış kartpostallar hediye ediliyor

İSTANBUL (AA) - Anadolu Ajansı'nın (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu 3. CNR Kitap Fuarı'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı Milli Kütüphane Başkanlığı standını ziyaret edenlere, eski Türk filmleri afişlerinden hazırlanmış kartpostallar hediye ediliyor.

CNR EXPO Yeşilköy’de devam eden fuarda yer alan Milli Kütüphane Başkanlığı standında, AA muhabirine açıklamada bulunan müdürlük çalışanı Semra Turan, fuardaki standı ziyaret edenlerde bir farklılık yaratmak için kartpostalları hediye ettiklerini söyledi.

Turan, kartpostalların Milli Kütüphanede bulunan orijinal eski Türk filmleri afişlerinden hazırlandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Arşivde bulunan afişlerin hepsini dijitalleştirdik, internette de hizmete sunuyoruz. İsteyenler orijinal afişlerin dijitallerini, kurumumuzun internet sitesinde Güzel Sanatlar Sayfası'ndan çok cüzi ücretler karşılığı, ticari amaçla kullanmamak kaydıyla alabiliyorlar. Kartpostal haline getirerek de katıldığımız fuarlarda okuyuculara ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Ziyaretçilerimiz eski afişleri bu şekilde görünce çok mutlu oluyor."

Fuar, 13 Mart'a kadar devam edecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler