Örgütün hedeflerini gizli tanık anlattı
Bazı devlet görevlileriyle görüştüğünü söyleyen tanık , bu devlet büyüklerinin bilgisi dahilinde uyuşturucu kaçakçılığı yaparak Devrimci Karargah terör örgütünü finanse ettiğini de anlatıyor.
Soruşturmada ifadesi alınan gizli tanıklar Devrimci Karargah Terör Örgütü’nün aldığı karar doğrultusunda “Dağda asker öldürmekle bir yere varılamayacağı, Güngören eylemi benzeri şehirlerde kanlı eylemler gerçekleştirerek kamuoyu oluşturma" şeklinde hedeflerinin olduğunu öne sürüyor.
Bazı devlet görevlileriyle görüştüğünü söyleyen tanık , bu devlet büyüklerinin bilgisi dahilinde uyuşturucu kaçakçılığı yaparak Devrimci Karargah terör örgütünü finanse ettiğini de anlatıyor.
Yasadışı Devrimci Karargah Örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak, havanlı saldırı eyleminde bulunmak, AKP İstanbul İl Başkanlığı binasında patlama meydana getirmek suçlamasıyla tutuklanan Cemal Bozkurt ile ilgili soruşturma aşamasında ifade veren iki gizli tanık, Devrimci Karargah örgütüne ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu. Soruşturma sırasında dinlenen gizli tanık, 1998 yılında Nizamettin Baybaşin ile birlikte uyuşturucu kaçakçılığı suçundan Hollanda’da yakalanarak tutuklanan ve yine 2007 yılında kokain satma suçundan Türkiye’de yakalanarak tutuklanan bir kişinin ifadesinde kendisinin bazı devlet görevlileriyle görüştüğünü ve onların bilgisi dahilinde uyuşturucu kaçakçılığı yaparak Devrimci Karargah terör örgütünü finanse ettiğini anlattı. Bu kişinin, örgütün aldığı karar doğrultusunda dağda asker öldürmekle bir yere varılamayacağı, Güngören eylemi benzeri şehirlerde kanlı eylemler gerçekleştirerek kamuoyu oluşturma şeklinde hedeflerinin olduğunu söylediği de öğrenildi. Soruşturmada dinlenen başka bir gizli tanığın ise, “Şiddet eylemlerinde bulunan Hizbullah, PKK, DHKP/C, MLKP gibi terör örgütlerinin Ergenekon bağlantıları ortaya çıktı. Terör örgütlerinden kopmalar yaşanıyor. Teröre bulaşmış kitleler kendi içlerinde sorgulamalara başladılar. Bütün bu kaçışları yeni ve adı kirlenmemiş bir örgüt etrafında toparlamak ve ülkemizde akan kanı devam ettirmek için Devrimci Karargah diye bir örgüt çıkarılmıştır" dediği belirtildi.
Gizli tanığın, “Devrimci Karargah terör örgütünün legal ayağında Basın-İş Sendikası ve Deri- İş Sendikası vardır. İstanbul AKP il Başkanlığı binasına yönelik yapılan bombalı saldırı sonrası DİSK başkanı Süleyman Çelebi’nin eylemi kınaması ve bu kınama haberinin medyada yayınlanmasının ardından Basın-İş sendikasının Süleyman Çelebi’nin eylemi kınama tavrını eleştirmesinden, örgüt mensuplarının bu sendikada ne kadar etkin durumda oldukları anlaşılmaktadır" dediği de iddia edildi.
Gizli tanığın ifadesinde ayrıca şunları söylediği öğrenildi:
“1980 öncesi terör hareketlerinin yaşandığı yıllarda sendikaların sokak hareketlerini tırmandırmadaki rolü hazırlanırsa, aslında sadece şiddet eylemlerinin halkı ayaklandırmayacağı görülecektir. Ülkede bir kriz yaratma ya da var olan krizi derişleştirmede Sendikaların rolü büyüktür. Denetim dışı olmalarının verdiği rahatlıkla bugüne kadar terör örgütlerinin en büyük finansörü olmuşlardır. Legal ve illegal eylemler birbirlerinin destekler tarzda devam ederse ancak sonuç alınabilir. Devrimci Karargah terör örgütü mevcut hükümete karşı şiddet eylemlerini tırmandırırken, legal alandaki uzantıları, işçileri hareketlendireceklerdir."