Orgeneral Akar gazilerle iftarda buluştu

Orgeneral Akar gazilerle iftarda buluştu

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar:- "Türkiye, Ege'de mevcut sorunların uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde dostane bir şekilde çözüme kavuşturulmasından yana"- "Ege ve Akdeniz başta olmak üzere mavi vatanda ve Kıbrıs'ta ülke

ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve eşi, gaziler ve ailelerini iftarda ağırladı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, Orgeneral Akar ve eşinin dün Gazi Orduevi'nde verdiği iftara, gaziler ve ailelerinin yanı sıra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ile Ankara Garnizonu'nda görevli general, amiral ve eşleri de katıldı.

İftarda konuşan Orgeneral Akar, asil Türk milletinin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, milletinin emrinde ve daima vazifesinin başında olduğunu, ülkenin hak ve menfaatlerini korumak ve kollamak amacıyla gece gündüz demeden karada, denizde ve havada, vatanın her köşesinde mücadeleyi sürdürdüğünü belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin anayasada belirlenen çerçeve ve yasalar doğrultusunda kendisine verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirme azim ve gayreti içinde olduğunu kaydeden Akar, "Ölürsem şehit, kalırsam gazi" anlayışıyla aralıksız yürütülen terörle mücadele harekatına en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edileceğini vurguladı.

Orgeneral Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası FETÖ mensuplarından temizlendikçe daha da kuvvetlendiğine dikkati çekerek, bunun en güzel kanıtının, darbe girişimi sonrası yapılan terörle mücadele harekatı ve Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı harekatları sonucu elde edilen üstün başarılar olduğunu dile getirdi.

- "Afrinliler evlerine rahatlıkla dönebiliyor"

Bazı çevrelerce yapılan kara propagandanın aksine Afrin bölgesinde insani yardım faaliyetlerine aralıksız devam edildiğini bildiren Akar, Afrinlilerin bölgede huzur ve güvenliğin sağlanmasının ardından artık evlerine rahatlıkla dönebildiklerini söyledi.

Orgeneral Hulusi Akar, "Türkiye, Ege'de mevcut sorunların uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde dostane bir şekilde çözüme kavuşturulmasından yana. Bununla birlikte Ege ve Akdeniz başta olmak üzere mavi vatanda ve Kıbrıs'ta ülkemizin uluslararası hukuk ve anlaşmalardan kaynaklanan hak ve menfaatlerinin korunması maksadıyla gerekli faaliyetler de kararlılıkla yürütülmektedir." ifadelerini kullandı.

NATO, BM, AB ve AGİT görev ve harekatları kapsamında Afganistan'dan Kosova'ya, Bosna Hersek'ten Katar'a, Lübnan'dan Somali'ye ve Aden Körfezi'ne uzanan geniş bir coğrafyada dünya barışı ve istikrarına katkı sağlamaya devam edildiğini belirten Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, asil milletin sevgi ve güveninden aldığı güçle, ülkenin güvenliği, egemenliği ve bağımsızlığının korunması başta olmak üzere kendisine verilecek tüm görevleri yerine getirme azim ve iradesinde olduğunu kaydetti.

Gazilerin, bayraklaşan vatan topraklarının bütünlüğü, asil milletin egemenlik ve bağımsızlığı uğrunda ölümü ve şehitliği göze aldığına işaret eden Akar, bu anlamda gazilerin gösterdikleri fedakarlıkların asla unutulmayacağını vurguladı.

- "Yaralanan askerler istirahat kullanmadan görevlerine döndü"

Gazilik makamının yüce bir kavram olduğunu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Bu unvanı askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım." diyerek ifade ettiğini anımsatan Akar, Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralanan personelden önemli bölümünün, tedavilerinin tamamlanmasının hemen ardından doktorların telkinlerine rağmen istirahat dahi kullanmadan, başka hiçbir orduda göremeyecekleri fedakarlıkla görevlerinin başına döndüklerini ve harekat alanında arkadaşlarını yalnız bırakmadıklarını söyledi.

Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından şehit ve gazilerin tek damla kanının dahi yerde bırakılmadığını, asla bırakılmayacağını, sevdiklerinin gözyaşlarının hesabının mutlaka sorulduğunu ve sorulacağını belirtti.

Orgeneral Hulusi Akar, başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere yapılan harekat ve faaliyetler kapsamında elde edilen başarılarda en büyük pay sahibi aziz şehitlere Allah'tan rahmet, çatışmalarda yaralanan kahraman gazilere acil şifalar, şehit ve gazilerin değerli ailelerine de sabır temennisinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :