Organlarıyla 5 kişiye umut oldu

Organlarıyla 5 kişiye umut oldu

Balıkesir'de beyin ölümü gerçekleşen 55 yaşındaki kişinin karaciğeri, böbrekleri ve korneası 5 hastaya nakledilecek

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'de, trafik kazası sonucu yaralı olarak kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 55 yaşındaki kişinin organları 5 hastaya umut oldu.

Atatürk Devlet Hastanesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bigadiç ilçesinde trafik kazasında yaralanan ve Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılan 55 yaşındaki erkek hastanın beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine hastanenin Organ ve Nakil Koordinatörü Uzm. Dr. Abdullah Ömer Atsal ve ekibi, hastanın ailesiyle iletişime geçti. Aile, isminin açıklanmaması kaydıyla organların alınmasına izin verdi.

Gerekli işlemlerin ardından, hastanın karaciğeri Malatya Turgut Özal Tıp Fakültesi Hastanesi; 2 böbreği de Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesindeki hastalara umut oldu. Ayrıca korneaların uygun 2 kişiye nakledileceği belirtildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Uzm. Dr. Atsal, Türkiye'de organ bağışının her geçen gün arttığını belirtti.

Trafik kazası sonrası yaralanıp hastaneye getirilen 55 yaşındaki hastanın beyin ölümünün gerçekleştiğini anlatan Atsal, şunları kaydetti:

"Organlarının bağışlanması konusunda aileden izin istedik. Bizleri kırmadılar. Balıkesir halkımız bu konuda oldukça duyarlı. Bu hastamızın karaciğeri, böbrekleri ve korneası 5 ayrı hastaya nakledilecek. Hastamızın sağ ve sol böbreği Uludağ Üniversitesi Hastanesinde organ nakli bekleyen iki kişiye, karaciğeri Malatya Turgut Özal Tıp Fakültesi Hastanesinde acil karaciğer nakli bekleyen hastamıza nakledilecek. Kornealar da 2 farklı uygun hastaya nakledilecek. Ayrıca hastanın alınan karaciğeri Sağlık Bakanlığının tahsis ettiği ambulans uçakla Malatya'ya götürüldü."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :