Organlarıyla 3 kişiye hayat verecek

Organlarıyla 3 kişiye hayat verecek

Balıkesir'de beyin ölümü gerçekleşen Şevki M'nin bağışlanan iki böbreği ile karaciğeri 3 kişiye nakledilecek

BALIKESİR (AA) - Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen Şevki M'nin bağışlanan iki böbreği ile karaciğeri 3 kişiye nakledilmek üzere Bursa'ya gönderildi.

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi Organ ve Doku Koordinatörlüğü ekibi, beyin ölümü gerçekleşen Şevki M'nin (74) ailesiyle görüşerek organlarının bağışlanması konusunda ikna etti.

Şevki M'nin organlarını almak için Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Bursa Acıbadem Hastanesinden iki ekip Balıkesir'e geldi. Şevki M'nin iki böbreği ve karaciğeri operasyonla alındı.

Anestezi ve Yoğun Bakım Uzmanı Abdullah Ömer Atsal, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Şevki amcamız beyin damar hastalığı nedeniyle hastanemize yatmıştı. Bugün saat 16.30'da Şevki M'nin beyin ölümü kurulumuzca tespit edildi." dedi.

Akabinde Şevki M'nin ailesi ile görüştüklerini belirterek, "Organlarını bağışlarlarsa başka hastalara şifa olabileceğini başka hastaların hayatlarını kurtarabileceklerini söyledik. Onlar da iyi niyetli yaklaşarak bizi kırmadılar. Böylelikle organlarını bağışladılar. Birazdan organlarını Bursa'daki organ bekleyen hastalara hayat olması için göndereceğiz." diye konuştu.

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi Organ Nakli ve Doku Koordinatörü Dr. Fuat Çöken ise organ bekleyen hastalar adına mutlululuk yaşadıklarını belirterek, "Çünkü bağış yetersizliğinden dolayı listeler her gün daha da şişmekte, insanlarımız, kurtarılma şansları varken ölmekteler. Böyle devam ettiğimiz sürece insanları kurtarmamız artacaktır. Ailelere çok teşekkür ediyorum kendi acılarını bir kenara bırakıp insanlara hayat vermeyi seçtiler." ifadesini kullandı.

Herkesin bir gün organa ihtiyaç duyabileceğini aktaran Çöken, herkesi organ bağışı yapmaya davet etti.

Karaciğer ve böbrekler, organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere Bursa'ya gönderildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :