Organize suç örgütü hakkında iddianame

Organize suç örgütü hakkında iddianame

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Ümit Saral ile Saral'ın yönettiği iddia edilen suç örgütünün üyelerine ilişkin iddianame hazırlandı- İddianamede, Ümit Saral için "tasarlayarak kasten öldürmek", "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs", "suç işlemek

İSTANBUL (AA) - Suç örgütü elebaşı olduğu öne sürülen Ümit Saral için 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 176 yıldan 301 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Ümit Saral ve yönetiği ileri sürülen suç örgütünün üyelerinin, Güngören, Esenyurt, Büyükçekmece, Küçükçekmece ve Rize'deki eylemleriyle ilgili soruşturmayı tamamladı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, Saral'ın, diğer organize suç örgütü elebaşı Mehmet Sabri Şirin'i, karşılıklı menfaat ilişkisi çerçevesinde anlaşarak kendi örgütüne dahil ettiği ve birlikte uluslararası uyuşturucu ticareti yapmaya başladıkları belirtildi.

Suçtan elde edilen gelirin paylaşılması noktasında anlaşmazlıklar çıktığı ve bu kişilerin birbirlerine husumet besledikleri ifade edilen iddianamede, husumet sonucunda, Ümit Saral'ın azmettirmesiyle örgüt üyelerinin, diğer örgütün üyelerine yönelik Güngören'de 3 Haziran 2017'de çalıntı araçtan uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştiği aktarıldı.

İddianamede, saldırıda diğer örgütün üyeleri Mustafa Çakar ve Murat Mehmetefendioğlu'nun öldüğü, örgüt üyesi 2 kişi ile olay anında tesadüfen olay yerinde olan 4 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

- Atagün ve Yılmaz'ın öldürülmesi

Mehmet Sabri Şirin'in geçmişte Saadettin Atagün ile hareket ettiği, Atagün'ün 2002 yılında öldürüldüğü ve Barış Yılmaz'ın bu dosyadan ceza aldığı anlatılan iddianamede, 2013 yılında Bağcılar'da Barış Yılmaz'ın öldürüldüğü, bu kapsamda, Mehmet Sabri Şirin ile 2 kişinin halen yargılandıkları ifade edildi.

Barış Yılmaz'ın öldürülmesi üzerine ona yakın Ferhat Solmaz'ın, Mehmet Sabri Şirin ve geçmişte Yılmaz'ı bıçaklayan Metin Alptekin'den intikam almak için Ümit Saral ile görüştüğüne değinilen iddianamede, Saral'ın para ve silah desteği vererek diğer örgütten intikam almak için Solmaz'ı kullanmaya başladığı belirtildi.

İddianamede, Ümit Saral'ın organizesi ve talimatıyla Ferhat Solmaz'ın, Mehmet Sabri Şirin'in kardeşi Kenan Şirin'i, 24 Ağustos 2016'da Güngören'de aracındayken silahlı saldırıda bulunarak öldürdüğü kaydedildi.

Ümit Saral'ın, iddianamede başka eylemlerine de yer verildi. Saral'ın, şüpheli Serhat Poskurlu ile 1 Kasım 2016'da Rize'nin Güneyce köyündeki kahvehaneye silahla saldırdığı, saldırı sonucunda Abdullah Özkan, Mehmet Yaşar Akyıldız ve Ahmet Şahin Akyıldız'ın öldüğü, 7 kişinin yaralandığı anlatılan iddianamede, Saral'ın kendi örgütünün üyesi olan Hakan Koyuncu'yu net olmamakla beraber örgüt içi hesaplaşma nedeniyle evinde başından silahla vurarak öldürdüğü aktarıldı.

- İddianamede 21'i tutuklu 26 şüpheli yer alıyor

Abdullah Özkan, Ahmet Şahin Akyıldız, Hakan Koyuncu, Kenan Şirin, Mehmet Yaşar Akyıldız, Murat Mehmetefendioğlu ve Mustafa Çakar'ın maktul olarak yer aldığı 144 sayfalık iddianamede, Mehmet Sabri Şirin'in de arasında olduğu 12 mağdur, 16 müşteki, 8 mağdur-müşteki ile 21'i tutuklu 26 şüpheli yer alıyor.

İddianamede, Ümit Saral için "tasarlayarak kasten öldürmek", "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs", "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek", "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" ve "kasten yaralamak" gibi suçlardan 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 176 yıldan 301 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Ferhat Solmaz, Serhat Poskurlu, Onur Saral ve Hasan Saral'ın da yer aldığı diğer şüphelilere, benzer suçlardan farklı oranlarda hapis cezası istenen iddianame, Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :