Organik ürünler Almanya'da tanıtılacak

Organik ürünler Almanya'da tanıtılacak

Türkiye'de üretilen organik ürünler, Almanya’nın Nürnberg şehrinde 28. kez düzenlenecek Biofach Organik Ürünler Fuarı’nda sergilenecek

İZMİR (AA) - Türk organik ürünleri, Almanya’nın Nürnberg şehrinde 28. kez düzenlenecek Biofach Organik Ürünler Fuarı’nda tanıtılacak.

Ege İhracatçı Birliklerinden yapılan açıklamaya göre, dünya genelinde son yıllarda tüketici bilincinin ortaya çıkmasıyla talebi artan organik ürünler, 15-18 Şubat'ta dünyanın en büyük organik fuarı olarak kabul edilen Biofach Organik Ürünler Fuarı’nda sergilenecek.

Ege İhracatçı Birlikleri, 20 firmayla fuarda yer alarak, ürünlerini görücüye çıkaracak.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu, Türk organik sektörünün yıllık 400 milyon dolar seviyesindeki ihracatını, uluslararası fuarlara katılarak 2023 yılında 2 milyar 500 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Türkiye’nin ilk kez 20 firma ile bu fuara katıldığına dikkati çeken Tarakçıoğlu, "Önce 20 firma ile Türkiye’nin organik ürünlerini tanıtacağız, Türk ihracatçısı eskiye göre çok daha bilinçli ve donanımlı bir şekilde bu fuara katılıyor, ihracatta yeni ticari bağlantılar kurma çabası içinde olacağız. Türkiye’ye güzel sonuçlarla dönmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :