'Organ nakli yapılsın ki insanlar hayallerine kavuşsun'

'Organ nakli yapılsın ki insanlar hayallerine kavuşsun'

Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen çift kol nakliyle hayata bağlanan Cihan Topal, yeniden eski günlerine dönmenin mutluluğunu yaşıyor. Topal, vatandaşları organ bağışı yapmaya çağırıyor.

Aydın'da 2008 yılında geçirdiği iş kazası sonucu iki kolunu da kaybeden, 2010 yılında Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen çift kol nakli ile hayata tutunanCihan Topal, kaza geçirmeden önceki günlerine dönmenin mutluluğunu yaşıyor.

organ-nakli-yapilsin-ki-insanlar-hayallerine-kavussun2.jpg

Tamamen iyileşen ve tüm ihtiyaçlarını artık sorunsuz bir şekilde karşılayan Topal, işten arta kalan zamanlarını çocuklarıyla geçiriyor. Motosiklet ve araba da kullanabilen Topal, doktorunun adını verdiği 3 yaşındaki oğlu Ömer Özkan ve 10 yaşındaki kızı Necile ile parka gidip oyunlar oynuyor, başlarını okşayıp seviyor.

Topal, elleriyle dokunma hissinin verdiği mutluluğu hiçbir şeye değişmediğini ifade ediyor.

organ-nakli-yapilsin-ki-insanlar-hayallerine-kavussun3.jpg

"Tarif edilemez bir duygu"

 Cihan Topal, tekrar ellerine kavuşabilmenin, çocuklarının saçlarını okşayabilmenin tarif edilemez bir duygu olduğunu söyledi.

Umurlu Mahallesi'nde geçirdiği iş kazasında iki kolunu kaybettiğini, çok zorlu bir tedavi sürecinden geçtiğini, Antalya'da Akdeniz Üniversitesi'nde 25 Eylül 2010 tarihinde nakil olduğunu dile getirerek, "Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından operasyon gerçekleştirildi. Ameliyatın üzerinden yaklaşık 7 yıl geçti ama her şey daha dün gibi. 2010 yılından bu yana hayatımda çok şey değişti. 2008 yılında ellerimi kaybetmiştim. 2010 yılında Türkiye'deki ilk kol nakli gerçekleşti. Bunun ardından yoğun bir tedavi süreci yaşadım çünkü ameliyattan sonraki fizik tedavi süreci de o kadar önemliydi. Şu an ellerimi oynatabilmem ve kullanabilmem fizyoterapistlerim sayesindedir. Bunlar o kadar güzel duygular ki anlatılmaz yaşanır." dedi.

"Çayın sıcaklığını, bardağın soğukluğunu hissedebiliyorum"

Topal, yeni kollarına adaptasyon sürecini atlattığını kaydederek, ellerini bir başkasının elleri gibi düşünmediğini dile getirdi.

Topal, şunları kaydetti:

"Bu eller artık kendi ellerim. Elbette başkasından geldi ama asla başkasının elleri gibi düşünmüyorum. Her şey eskisi gibi çok normal. Kendi elimi nasıl kullanıyorsam bunlar da aynı. Araba, motosiklet kullanabiliyorum. Günlük tüm ihtiyaçlarımı rahatlıkla yapabiliyorum. Normal bir insanın hissettiği gibi bir çayın sıcaklığını, bir bardağın soğukluğunu hissedebiliyorum.Çok şükür bu günlere diyorum. Çünkü çocuklarımı okşayabiliyorum, sevebiliyorum. Onların elinden tutup parka götürüyorum. Salıncakta sallayabiliyorum."

"Yüzüm dahil tüm organlarımı bağışladım"

Organ naklinin önemini yaşayarak öğrenip kavradığına dikkati çeken Topal, yüzü dahil bütün organlarını bağışladığını belirtti.