Organ bağışında farkındalık için doğa yürüyüşü

Organ bağışında farkındalık için doğa yürüyüşü

Gümüşhane'de, organ bağışına dikkat çekmek amacıyla karla kaplı 9 kilometrelik güzergahta doğa yürüyüşü yapıldı- Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı Çimen:- "Bütün vatandaşlarımızı organ bağışı yapmaya davet ediyo

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de, organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla doğa yürüyüşü düzenlendi.

Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile Gümüşhane Dağcılık Kulübünce (GÜDAK), karla kaplı 9 kilometrelik bir parkurda doğa yürüyüşü yapıldı.

Sağlık-Sen Gümüşhane Şubesinin de destek verdiği etkinlik, Torul ilçesine bağlı Zigana Köyü’nde başladı ve Köprübaşı Mahallesi'nde sona erdi.

Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı Hakan Çimen, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte organ bağışı sayısını artırmak ve organ bağışı hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş düzenlediklerini söyledi.

Çimen, tedavisi sadece organ ve doku nakliyle mümkün olan hastalıkların, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çok ciddi sağlık sorunlarından biri olduğunu belirtti.

Organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısının her geçen gün arttığına işaret eden Çimen, "Ülkemizde ulusal koordinasyon merkezine kayıtlı 22 bin 62 kronik böbrek yetmezliği tedavisi gören, diyaliz cihazlarına bağlı olarak yaşamlarını sürdüren vatandaşlarımız bulunmaktadır. Kalp ve karaciğer nakli bekleyen hastalar ise bu imkana sahip olmayıp uygun doku ve organ bulunmadığı takdirde hayatlarını kısa bir süre içerisinde kaybedeceklerdir." dedi.

Organ bağışına ilişkin farkındalık oluşturmaya gayret ettiklerini anlatan Çimen, şunları kaydetti:

“Gümüşhane olarak bini aşkın doku ve organ nakil bağışı almış bulunuyoruz. Türkiye'de nüfus ortalamasına göre Gümüşhane olarak ilk beşteyiz. Organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımızı İl Sağlık Müdürlüğümüze, hastanemize, Organ ve Doku Bağış Koordinatörlüğümüze, Toplum Sağlığı Merkezlerimize ve Aile Sağlığı Merkezlerimize başvuruda bulunmaları yeterli olacaktır. Bütün vatandaşlarımızı organ bağışı yapmaya davet ediyorum. Bırakacağınız en güzel miras, hayattayken yapacağınız organ bağışıdır."

- "Anlamlı bir amaç için toplam 9 kilometrelik bir parkuru yürüdük"

Gümüşhane Devlet Hastanesi Organ Bağışı Koordinatörü Nilgün Ateş ise Gümüşhane'de bin 40 organ bağışçısı olduğunu dile getirdi.

GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut da anlamlı bir amaç için toplam 9 kilometrelik bir parkurunu yürüdüklerini ve etkinliğin amacına ulaşmasını umut ettiklerini kaydetti.

Etkinliğe Sağlık-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Yunus Yılmaz, Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Yılmaz Şahin, Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri ve sağlık çalışanları katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :