Organ bağışına dikkat çekmek için pedal çevirdiler

Organ bağışına dikkat çekmek için pedal çevirdiler

Antalya'nın Alanya ilçesinde yaklaşık 200 kişilik grup, organ bağışına dikkat çekmek amacıyla bisiklet sürdü

ANTALYA (AA) - Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından, organ bağışına dikkat çekmek ve sağlıklı yaşam için düzenlenen etkinlikte yaklaşık 200 kişi pedal çevirdi.

Oba Mahallesi'ndeki Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde, sağlık çalışanları, sporcular ve yerleşik yabancılardan oluşan yaklaşık 200 kişilik grup toplandı. Grup, organ bağışına dikkat çekmek ve sağlıklı yaşam için 6 kilometre bisiklet sürdü.

Başhekim Tevfik Yazan gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlık çalışanları olarak "Bir pedal çevir bir hayat ver" diyerek bisiklet sürdüklerini söyledi. Türkiye'de 30 binden fazla organ bağışı bekleyen bulunduğunu anlatan Yazan, şunları kaydetti:

"Organ bağışı ile hayata tutunacak vatandaşlarımız var. Yurt dışında organ bağışı oranı yüzde 78'ler civarındayken ülkemizde bu oran yüzde 25'lerde. Maalesef her yıl 3-4 bin civarında vatandaşımız organ bağışı beklerken hayatını kaybediyor. Her yıl sadece böbrek nakli bekleyenlere 4 bin dolayında kişi ekleniyor. Hepimiz bir gün organ bağışına ihtiyacı olacak hasta adayıyız."

Türkiye'de organ ihtiyacında ilk sırada böbrek geldiğini aktaran Yazan, bunu kornea ve karaciğerin takip ettiğini vurguladı. Yazan, organ bağışında farkındalığı artırmak istediklerini belirterek, herkesi organ bağışına destek olmaya davet etti.

Alanya Polonyalılar Derneği Başkanı Anna Bealetzca de her bir organ bağışının organ bekleyen kişi için ikinci bir şans olduğunu ifade ederek, farkındalık oluşturmaya katkı sağlamak amacıyla etkinliğe katıldığını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :