Organ bağışına destek için bisiklet ile kent turu attılar

Organ bağışına destek için bisiklet ile kent turu attılar

UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Canıtez:- "Amacımız toplumsal farkındalığı artırmak. Organ bekleyen çok sayıda hastamız var"

BURSA (AA) - Bursa'da, Uludağ Üniversitesi (UÜ) AKUT Öğrenci Topluluğu üyesi 300 kişilik grup, bisiklet ile kent turu atarak organ bağışına dikkati çekti.

Organ Bağışı Haftası dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndan yola çıkan bisikletli grup, kentin çeşitli noktalarından geçtikten sonra Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Heykeli önüne geldi. Burada toplu fotoğraf çektiren grup, Kent Meydanı'na geçti.

UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yakup Canıtez, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite olarak organ bağışı konusunda Türkiye'de üçüncü sırada bulunduklarını söyledi.

Canıtez, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirterek, ''Ekibimiz çok başarılı, biz de onlara elimizden gelen desteği veriyoruz. Amacımız toplumsal farkındalığı artırmak. Organ bekleyen çok sayıda hastamız var, bu çok önemli bir konu. İnşallah ilerleyen yıllarda daha da iyi noktalara gelmeyi hedefliyoruz.'' dedi.

UÜ AKUT Öğrenci Topluluğu üyesi Cihat Sefa Bektaş da "Kent Meydanı'nda kurduğumuz stantta son bir haftada 400 organ bağışı imzası aldık. Bu çok iyi bir rakam, geçen sene 200'lerdeydi. Bu, hedefimizin çok üzerinde, vatandaşlarımızın ilgisinden memnunuz.'' ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler