Organ Bağışı Haftası

Organ Bağışı Haftası

Gaziantep Üniversitesi Organ Nakilleri Topluluğunca başlatılan kampanya kapsamında, aralarında akademisyenlerin de bulunduğu 203 kişi organ bağışında bulundu

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesince (GAÜN) Organ Bağış Haftası kapsamında başlatılan kampanya kapsamında, aralarında Rektör Prof. Dr. Ali Gür ve bazı akademisyenlerin de olduğu 203 kişi organlarını bağışladı.

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, GAÜN Kültür Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Organ Nakilleri Topluluğu tarafından başlatılan kampanya 6 gün sürdü.

Kampanyaya destek veren Rektör Gür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Gürsoy ve GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Murat Taner Gülşen de organlarını bağışladı. Böylece çeşitli meslek gruplarından 203 kişi, kampanya süresince organ bağışında bulunmuş oldu.

Rektör Prof. Dr. Ali Gür, organ bağışında farkındalığın önemine dikkati çekerek, vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

GAÜN Organ Nakilleri Topluluğu Başkanı Deniz Saçlı da amaçlarının toplumsal duyarlılığı artırmak olduğunu, faaliyetlerini bu doğrultuda sürdürdüklerini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :