Organ Bağışı Haftası

Organ Bağışı Haftası

KAYSERİ (AA) - Kayseri İl Sağlık Müdürü İsmail Kılıç, organ yetmezliği sorunu yaşayan hastalar için organ bağışının önemli olduğunu bildirdi.Organ...

KAYSERİ (AA) - Kayseri İl Sağlık Müdürü İsmail Kılıç, organ yetmezliği sorunu yaşayan hastalar için organ bağışının önemli olduğunu bildirdi.

Organ Bağışı Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Kılıç, tüm vatandaşların organ bağışı konusunda duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Kalp ve karaciğer nakli bekleyen hastaların uygun organ bulunamadığı takdirde yaşamlarını kısa bir süre içerisinde kaybettiklerini vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti:

''18 yaş ve üzerinde akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışı kartı sahibi olabilir. Organ bağışı konusunda toplum olarak hassasiyet gösterilmeli, organ nakli gerektiren hastalıkların her an bizim ve sevdiklerimizin başına gelebileceğini unutmamalıyız. Ülkemizde 2017 yılı içerisinde Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü verilerine göre yaklaşık olarak 24 bin 842 kişi organ nakli için sıra beklemektedir. İlimizde böbrek nakli bekleyen hasta sayısı 554, karaciğer nakli bekleyen hasta sayısı 5, kornea nakli bekleyen hasta sayısı 82'dir. Türkiye organ nakli için yeterli donanım ve nakil merkezlerine sahip."

Çok sayıda sağlık personelinin katıldığı etkinlik, gönüllü kişilerin organ bağışı standına ismini yazdırması ile sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :