Organ bağışçıları için orman oluşturulacak

Organ bağışçıları için orman oluşturulacak

Türkiye Organ Nakli Vakfı öncülüğünde, organ bağışında bulunan her gönüllü ile organları kullanılan her donör için birer fidan dikilerek "Hayat Devam Etsin Ormanı" meydana getirilecek

ANKARA (AA) - YEŞİM SERT KARAASLAN - Türkiye Organ Nakli Vakfı öncülüğünde, organ bağışında bulunan her gönüllü ile organları kullanılan her donör için birer fidan dikilerek "Hayat Devam Etsin Ormanı" oluşturulacak.

Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Eyüp Kahveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organ bağışlarının artırılması için dünya genelinde önemli işbirlikleri yapılarak ve çeşitli kampanyalar hazırlanarak toplumsal farkındalıkların yükseltilmeye çalışıldığını belirtti.

Türkiye'nin kadavradan organ bağışında gelişmiş ülkelerin gerisinde olduğunu anımsatan Kahveci, bu durumun tersine çevrilmesi için etkili kampanyalar düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Kahveci, vakıf olarak bu doğrultuda Sağlık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile "Hayat Devam Etsin Ormanı" oluşturulması için işbirliği içinde olduklarını ifade etti.

Proje kapsamında gönüllü olarak organ bağışında bulunanlar ile öldükten sonra organlarıyla başkalarına hayat veren her donör adına birer ağaç dikeceklerini anlatan Kahveci, süreç içinde Ankara başta olmak üzere yurt genelinde ortaya çıkacak ormanlarda organ bağışçılarının isimlerinin yaşatılacağını dile getirdi.

Kahveci, "Organlarımız değil, fidanlar toprakla buluşacak." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler