Organ Bağış Haftası

Organ Bağış Haftası

Bursa Çekirge Devlet Hastanesi, kadavradan organ bağışında üçüncü kez Türkiye şampiyonu oldu

BURSA (AA) - Bursa Çekirge Devlet Hastanesinin, kadavradan organ bağışında üçüncü kez Türkiye şampiyonu olduğu bildirildi.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, her yıl organ bağışı oranlarını artıran Çekirge Devlet Hastanesi, 3 yıl üste üste birinci oldu.

Söz konusu hastane, 2016 yılı kasım ayına kadar gerçekleşen 43 beyin ölümü vakasında 26 donör bildirimi yaparak Türkiye'nin en başarılı devlet hastaneleri sıralamasında ilk sıradaki yerini korudu. Bursa bölgesinde bulunan hastaların 2 kat daha fazla organ nakli olma şansına sahip olduğu belirlendi.

Konuya ilişkin değerlendirmesine yer verilen Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, Bursa'nın organ bağışı konusunda Türkiye'de lider olduğunu belirtti.

Genel sekreterliklerine bağlı sağlık tesislerinde bu yıl 84 beyin ölümünün tespit edildiğini hatırlatan Aşkın, "Bu çerçevede 41 donör bildirimi yapıldı. Bursa'da da Çekirge Devlet Hastanesi 26 donör bildirimi ile tektir. Bu başarı uyumlu bir ekip çalışması ile yakalandı. Çok sayıda hayat kurtarıldı. Organ bağışında bulunan ailelere çok teşekkür ederim. Merhum ve merhumelere Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

Çekirge Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Op. Dr. Timur Didinen de hastane olarak 3 yıldır rekor kırdıklarını, bu başarıda medyanın desteğinin büyük olduğunu vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :