Ordu'daki sel ve heyelan

Ordu'daki sel ve heyelan

YEDAŞ Genel Müdürü Aktürk:- "YEDAŞ ekipleri, iki gün süren çalışmalar sonucunda enkazı kaldırdı ancak hasar 1 milyon lirayı aştı"

SAMSUN (AA) - Ordu'daki sel ve heyelanların ardından Çalık Grubu bünyesindeki Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ'nin (YEDAŞ) zarar bilançosunun 1 milyon lirayı aştığı bildirildi.

YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk, yaptığı yazılı açıklamada, Ordu’da son 50 yılın en büyük sel felaketinin yaşandığı anımsattı.

Perşembe ve Fatsa ilçelerinin Ramazan Bayramı'nda yağan aşırı yağmurla mücadele ettiğini belirten Aktürk, ölüm ve kayıplarla sonuçlanan toprak kaymaları ve yıkımlar meydana geldiğini kaydetti.

Sel ve heyelanlarda YEDAŞ'ın enerji dağıtım şebekesinin de büyük hasar gördüğüne dikkati çeken Aktürk, şöyle devam etti:

"Suyun çekilmesiyle doğal afetin geride bıraktığı tahribat ortaya çıktı. YEDAŞ ekipleri, iki gün süren çalışmalar sonucunda enkazı kaldırdı ancak hasar 1 milyon lirayı aştı. Sel ve heyelanın hemen ardından sahaya çıkan, valilik, belediyeler ve AFAD gibi kurumlarla koordinasyon sağlayarak enerjisiz kalan bölgelere ekipler gönderen YEDAŞ, selin yaralarını çok kısa sürede sardı, bölgede iyileştirme çalışmalarına başladı. Sel ve heyelanın arkasında bıraktığı enkazı 265 personel ve 62 araçla ortadan kaldırdık. Birçok trafo merkezimiz ve direklerimizde yıkım ve tahribat meydana geldi. Bayram tatili olması nedeniyle nöbetçi ekipler yetişmeyince hızla ilave ekip takviyesi yapılarak, iki gün süren aralıksız çalışmalar neticesinde etkilenen yerlere emniyet tedbirleri aldık ve yeniden enerji verdik."

Afet sonrasında 94 mahalleyi besleyen 328 trafo bölgesinde elektrik kesintisi yaşandığını ifade eden Aktürk, yağmurun şiddetinin azalması, sel sularının çekilmesiyle iki gün içerisinde ekiplerinin yoğun çalışmaları neticesinde tüm trafo bölgelerine enerji verildiğini vurguladı.

Dağıtım şebekesinin kaliteli ve kesintisiz enerji taşıması için iyileştirme çalışmalarına devam ettiklerini bildiren Aktürk, "Sel ve heyelan olaylarında ilk belirlemelere göre 126 AG direği, 44 YG direği, 3 dağıtım merkezi ve bir trafo binası zarar görmüştür." ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :