Ordu'daki sel ve heyelan

Ordu'daki sel ve heyelan

Perşembe ilçesinde 6 Temmuz gecesi yaşanan sel ve heyelanda kaybolan 2 kişiyi arama çalışmalarına devam ediliyor- Ordu AFAD Müdürü Işık:"İş makineleri ile arama çalışmalarımız sürüyor, bakılmadık yer bırakmayacağız"

ORDU (AA) - Ordu'nun Perşembe ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen sel ve heyelanda kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları sürdürülüyor.

Ankara, Erzurum ve Samsun'dan gelen ekipler, 6 Temmuz gecesi sele kapılan Alim Canbulut ve Remzi Taktak'a ulaşılması için çalışmalara devam ediyor. Yaklaşık 100 kişiyle yürütülen çalışmaları Canbulut ve Taktak'ın kaybolduğu Yumrutaş ile Kaleyaka mahallelerinde yoğunlaştıran ekipler, dere yatakları ile denizde de arama yapıyor.

Öte yandan arama çalışmalarına Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı Köpek Eğitim Merkezi'nden talep edilen arama köpekleri de destek veriyor.

AFAD İl Müdürü Osman Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arama çalışmalarına dere yataklarında ağırlık verdiklerini söyledi.

Sel ve heyelan nedeniyle derede biriken balçık, moloz ve ağaç parçalarını iş makineleri kaldırarak her yere bakmaya gayret ettiklerini belirten Işık, "İş makineleriyle arama çalışmalarımız sürüyor, bakılmadık yer bırakmayacağız." dedi.

Işık, çok geniş bir arazide arama faaliyetlerinin yürütüldüğüne dikkati çekerek, "Bunun için çalışmalarımız çok yavaş ilerliyor. İnşallah kaybolan iki vatandaşımıza ulaşırız." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :