Ordu'daki sel ve heyelan

Ordu'daki sel ve heyelan

Perşembe ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen sel ve heyelanda kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları devam etti - Ordu AFAD Müdürü Işık: - "Samsun Sahil Güvenlik Komutanlığından ekip talebinde bulunduk. Aramalarımızı yarından itibaren denizde yo

ORDU (AA) - Ordu'nun Perşembe ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen sel ve heyelanda kaybolan 2 kişiyi arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Ankara, Erzurum ve Samsun'dan gelen ekipler, 6 Temmuz gecesi sele kapılan Alim Canbulut ve Remzi Taktak'a ulaşılması için çalışmalara devam ediyor.

Faaliyetlerini Canbulut ve Taktak'ın kaybolduğu Yumrutaş ile Kaleyaka mahallelerinde yoğunlaştıran ekipler, dere yataklarında arama çalışmalarını sürdürüyor.

Ordu AFAD Müdürü Osman Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı ve 2 kişinin kaybolduğu sel felaketi sonrası gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Selin etkili olduğu ilk geceden bu yana bütün ekiplerinin sahada olduğunu belirten Işık, kayıp 2 kişiyi arama çalışmalarına devam ettiklerini dile getirdi.

Arama yapan kişi sayısının gönüllü sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla 50'den 115'e çıktığını vurgulayan Işık, "Ayrıca takviye olarak Samsun Sahil Güvenlik Komutanlığından ekip talebinde bulunduk. Aramalarımızı yarından itibaren denizde yoğunlaştırmayı planlıyoruz. Elimizden geleni yapacağız. İnşallah kaybolan 2 kişiye ulaşırız." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :