ORC'nin Erken Seçim Anketinde MHP ve HDP Eriyor

ORC'nin Erken Seçim Anketinde MHP ve HDP Eriyor

ORC tarafından yapılan erken seçim anketinde AK Parti'ye destek yüzde 44'lere çıkarken, MHP ve HDP'nin oy kaybettiği görüldü.

Koalisyon ihtimallerinin sona ermesiyle gözler erken seçime çevrildi. ORC Araştırma Şirketi'nin yaptığı son ankete göre, bu şartlarda gidilecek bir erken seçimde AK Parti, oylarını artırarak rahatlıkla tek başına iktidar olabilir.

ORC Başkanı Mehmet Murat Pösteki, AK Parti'nin MHP'ye ve HDP'ye kaptırdığı oylarla, son seçimde oy kullanmayan yüzde 3'lük seçmeninin yeniden oy vermesi halinde oy patlaması yaşayacağını öne sürdü.

İBRE YENİDEN AK PARTİ'YE DÖNDÜ

Pösteki, 7 Haziran'da AK Parti'den MHP ve HDP'ye oy gittiğini, bunun yanı sıra daha önce AK Parti'ye oy verip, 7 Haziran'da sandığa gitmeyen yüzde 3'lük bir seçmen kitlesi bulunduğunu hatırlatarak, "Şu anki tabloya baktığımızda, özellikle İç Anadolu bölgesinde AK Parti'den MHP'ye giden oyların, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde ise AK Parti'den HDP'ye giden oyların büyük bölümünün yeniden AK Parti'ye döndüğünü söyleyebiliriz. Bu gelen oylarla AK Parti oylarında 7 Haziran'a göre yüzde 3,2'lik artış görülmektedir. Ak Parti'nin şu anki oyu yüzde 44,1 seviyesindedir" bilgisini paylaştı.

"YÜZDE 3 GERİ GELİRSE..."

Pösteki, AK Parti'nin 7 Haziran'da oy kullanmayan yüzde 3'lük seçmenini ikna etmesi halinde MHP ve HDP'den gelen oylarla yükselişte olan AK Parti'nin daha da yükselişe geçeceğinin ve çok rahat bir şekilde tek başına iktidar olacağının söylenebileceğini dile getirdi.

"SANDIKLARA SAHİP ÇIKILIRSA AK PARTİ OY PATLAMASI YAŞAR"

ORC Başkanı Pösteki, "AK Parti'nin, başta Güney Doğu ve Doğu Anadolu'da olmak üzere tüm bölgelerde sandıklara sahip çıkılması, seçim güvenliğinin sağlanması, adayların doğru belirlenmesi, paralel yapıyla mücadelenin etkin şekilde sürdürülmesi, emekli memur ve işçi kesimi ekonomik olarak rahatlatacak önlemler alınması halinde AK Parti'nin oylarının beklentilerin üzerinde artacağını, oy patlaması yapabileceğini söyleyebiliriz" dedi.

ERKEN SEÇİM TARİHİ BELLİ OLDU

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), milletvekili genel seçiminin yenilenmesi halinde, yasadaki 90 günlük süreyi 30 gün (1 ay) kısaltarak, 1 Kasım'da seçimleri yapmayı planladığı öğrenildi.

 

 

Etiketler :