"Operasyon Kürt halkını kurtarmak için başlatıldı"

"Operasyon Kürt halkını kurtarmak için başlatıldı"

Zeytin Dalı Harekatı'na katılan ÖSO'nun Kürt Komutanı Kedlo:- "Bu operasyon, PKK'dan zulüm gören Kürt halkımızı kurtarmak için başlatılmıştır"- "Kentimiz Afrin'i mamur hale getirmek, halkımıza huzurlu bir yaşam sunmak ve istikrar ile güveni sağlamak için

AZEZ (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Zeytin Dalı Harekatı'na destek veren Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) savaşçıları, işgal altındaki Afrin ilçesini ve Kürt halkını terör örgütü PYD/PKK'dan kurtarmak için mücadele veriyor.

TSK ve ÖSO'nun 20 Ocak'ta Afrin ilçesindeki terör örgütlerine karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekatı zorlu kış şartlarında devam ediyor. Cephe hattındaki ÖSO unsurlarında Afrin'deki PYD/PKK'dan zulüm gören Kürtler de aktif şekilde yer alıyor.

ÖSO içindeki Kürt komutan İsa Kedlo, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin değerlendirmede bulundu.

Özgürlük ve barış için yola çıktıklarını belirten Kedlo, "Amacımız asla sivil halkın evlerini bombalamak ya da masum insanları öldürmek değil. Biz o halkın bir parçasıyız ve insanlarımızdan ricamız kara propagandanın etkisine girmemeleridir. Bu operasyon PKK'dan zulüm gören Kürt halkımızı kurtarmak için başlatılmıştır. Amacımız halkımızı PKK'nın zulmünden kurtarmaktır." dedi.

- "YPG zindanlarındaki arkadaşlarımızı özgürlüklerine kavuşturmak istiyoruz"

ÖSO'lu Komutan Kedlo, Zeytin Dalı Harekatı'nın yapılmasının nedeni hakkında da "Avrupa ve farklı ülkelere göç eden, sürülen kardeşlerimizin evlerine dönmesi için operasyon yapıyoruz. Biz özgürlük ve barış için yola çıktık. YPG zindanlarındaki arkadaşlarımızı özgürlüklerine kavuşturmak istiyoruz. Biz Afrin'in çocuklarıyız. Kentimiz Afrin'i mamur hale getirmek, halkımıza huzurlu bir yaşam sunmak ve istikrar ile güveni sağlamak için geliyoruz. Biz, Baas rejimini yıkmak ve halkımızı özgürlüğüne kavuşturmak için yola çıkmıştık. Şimdi de YPG ile YPJ'yi şehrimizden atmak için yola çıkıyoruz." ifadelerini kullandı.

ÖSO Komutanı Kedlo'nun açıklamaları sosyal paylaşım sitesi Youtube'dan da paylaşıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :