Operasyon ERGENEKON'la birleşebilir

Operasyon ERGENEKON'la birleşebilir

Polis kaynakları, gözaltına alınan 26 KİŞİNİN dosyasının Erenekon operasyonu dosyasıyla birleştirilebileceğini kaydetti.

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince bu sabah 5 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 26 kişi gözaltına alınmıştı.

VALİ: MUSTAKİL BİR OPERASYON

Konya Valisi Osman Aydın, operasyonun kendi başına ayrı bir operasyon olduğunu belirtererk, “Bölge olarak Adana’ya bağlı olunması nedeniyle Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan yakalama emriyle hareket edildi. Savcılık emriyle Konya polisi operasyonu gerçekleştirdi. Yapılan mustakil bir operasyondur. Dava da Adana 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek” dedi.

Savcı Zekeriya Öz de operasyonların Ergenekon soruşturmasıyla ilgili olduğunu söyledi.

‘ERGENEKON'LA BİRLEŞEBİLİR’

Zanlıların ‘hükümeti yıkmak’, ‘Kaos ortamı oluşturmak’, ‘yasadışı örgüte üye olmak’ ve ‘isyana teşvik’ suçlamasıyla gözaltına alındıkları belirtildi.

Polis kaynakları, dosyanın Erenekon operasyonu dosyasıyla birleştirilebileceğini belirterek, “Operasyon her ne kadar müstakil olarak yapıldıysa da, davaya bakacak olan Adana 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dosya Ergenekon operasyonu kapsamına alınarak, iki dosya birleştirilebilir” dedi.

3 RUHSATSIZ TABANCA

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, operasyon kapsamında çok sayıda bilgisayar ve dökümana el konulduğunu ve 3 ruhsatsız tabanca ele geçirildiği açıklandı.

Gözaltındaki tüm zanlılar Konya’ya getirilerek, Konya Terörle Mücadele Şubesi’nde sorgulanacak. Zanlılar, sorgularının tamamlanmasının ardından Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilecek.

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekiplerinin, 5 ilde eşzamanlı düzenlediği operasyonda 26 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Konya'da 12 kişi gözaltına alınırken, polis, Milli Çözüm Dergisi'nin İstanbul'daki merkezi ile Konya'daki temsilciliğinde arama yaptı. Milli Çözüm Dergisi'nin Ağustos sayısında Ergenekon ve AKP'nin kapatılması ile ilgili yazılar dikkat çekti.

 

 MİLLİ ÇÖZÜM DERGİSİNDE 3 SAATLİK ARAMA

 

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekiplerinin, yaptığı operasyonda Milli Çözüm Dergisi'nin Konya Temsilciliği'nde görev yapan Mehmet Songur ile Ahmet Akgül gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli 3 kişilik ekip, derginin Selçuklu İlçesi'ndeki temsilciliğini bastı. Bilgisayarlarda inceleme yapan polis, harddisclere el koydu. Poşetler içinde resmi ekip otosuna konulan malzemeler, Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

 

Milli Çözüm Dergisi'nin baskısı tamamlanan ve Ağustos ayında çıkacak olan sayısındaki bazı makaleler dikkat çekti. Operasyon kapsamında gözaltına alınan araştırmacı yazar ve siyaset bilimci Ahmet Akgül, 'Özgürlük Özgüveni ve AKP'nin Röntgeni' isimli yazısında AKP'nin kapatılacağını, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için de yasak kararı çıkacağına yer verdi.

 

Derginin diğer köşe yazarlarından Necati Akgül de 'Pentagon-Ergenekon Hattı' bir yazıya yer verdi.

Yazıda, "Türkiye'nin zengin darbeler tarihinde bir tek darbe veya darbe girişimi yoktur ki emekli subaylar tarafından yapılmış olsun. Darbe yapabilmenin tek şartı, emrin altında askerler, birlikler, ordular bulunmasıdır. Bir asker hangi rütbeden emekli olmuş olursa olsun, emir verebilme konumunda değildir. Şimdi emekli generaller darbe hazırlığında olmakla suçlanıyor. Bunun mümkün olması için bu emeklilerin orduda üst düzey işbirlikçikleri olması lazım. Onlar nerede? Eğer bazı komutanlar Oramiral Özdemir Örnek'in günlüklerinden yola çıkılarak operasyon yapıldıysa o zaman hukuki bir sorun başlıyor. Eğer bu komutanlara isnatd edilen suç, üniformayla dolaştıkları döneme ilişkinse, soruşturmayı Genelkurmay Askeri Savcılığı yürütmek durumundadır. Özden Örnek'in ifadesine bu soruşturma kapsamında başvurulmuyor.Her nedense savcı Zekeriya Öz, yazılanları ciddiye alıyor fakat yazanı ciddiye almıyor olmalı ki, çağırıp bildikleri gördükleri sorulmuyor. Bu işin altında bir iş var ama şimdilik ne olduğu bilinmiyor" dedi.

 

Yazıda, Oramiral Özden Örnek'in Başbakan Tayyip Erdoğan ve Çalık Grubu'yla bağlantıları, ABD Anti Defamation League(ADL) Direktörü Abraham Foxman ile ilgili iddialara yer veriliyor.Derginin Konya Temsilciliği'nin girişindeki iki aslan figürü de dikkat çekti.

 

Bu arada Konya'da gözaltına alınanların isimleriyse şöyle:

 

"Oğuzhan Ç., Osman Nuri Ç., Mehmet A., Ali Aykut A., Tangut A., Vicdan U., Mehmet S., Muhammed Zahit E., Ahmet T., Mevlüt Songur, Erdoğan B. ve Ahmet Akgül

 

Bir dönem Milli Görüş çizgisinde olan ve Atatürk'e hakaretten 1 yıl hapis yatan Ahmet Akgül'ün, gözaltına alındıktan sonra poliste verdiği ilk ifadesinde, “Sağcılık solculuk bitti. Ya ulusalcısın ya vatan haini” dediği ileri sürüldü. DHA

 

ilgili haber: Gözaltı sayısı 20'den 26'ya çıktı