Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Bekiroğlu:

Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Bekiroğlu:

"Son günlerde bazı liseler üzerinden yaşanan bir takım idari-iç meseleler, gençler sokağa çekilmek suretiyle ülke meselesi gibi ideolojik kutuplaşma alanına çekilmeye çalışılmaktadır. Siyasi manevralarını lise öğrencileri üzerinden yapmak isteyen karanlık

ANKARA (AA) - Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, "Son günlerde bazı liseler üzerinden yaşanan bir takım idari-iç meseleler, gençler sokağa çekilmek suretiyle ülke meselesi gibi ideolojik kutuplaşma alanına çekilmeye çalışılmaktadır. Siyasi manevralarını lise öğrencileri üzerinden yapmak isteyen karanlık ellere teslim edilecek bir tek öğrencimiz yoktur." açıklamasında bulundu.

Bekiroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin, gençlerin, dersleriyle ve ideallerini gerçekleştirecek etkinliklerle meşgul olmaları gerekirken, kamplaşmaların, kavgaların içinde olmasının acısını çok ağır bedellerle ödediğini hatırlattı.

Bu acı tecrübelerin, gençleri kavga ortamına çekmenin hiçbir kesime faydasının olmadığını gösterdiğini belirten Bekiroğlu, "Geçmişte yaşanan bu acı tecrübeler ışığında; gençlerden sorumlu idarecilerin, velilerin, Okul Aile Birlikleri ve mezun dernekleri gibi yapıların, ayrıca medyanın, entelektüel camianın bu hususta azami hassasiyet göstermeyi başlıca sorumluluk alanı olarak görmeleri gerektiğine inanmaktayız." ifadesini kullandı.

Bekiroğlu, idare ile ilgili bir takım sorunlar ve itirazların olabileceğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Olmaması gereken itiraz biçiminin eğitim camiasına, ilim dünyasına yakışmayacak biçimde nefret, ötekileştirme dili ve kamplaşmalara yapılan çağrılardır. Aksi takdirde meselenin idare sorunu değil, bir takım ideolojik meselelere gerekçe gösterildiği gibi istifhamlara neden olmaya devam edecektir. Son günlerde bazı liseler üzerinden yaşanan bir takım idari-iç meseleler, gençler sokağa çekilmek suretiyle ülke meselesi gibi ideolojik kutuplaşma alanına çekilmeye çalışılmaktadır. İmam hatiplerdeki gençlerimiz farklı ideolojilerde, farklı düşüncelerde olabilir. Bu tıpkı diğer okullarda olduğu gibi normal bir durumdur. Fakat siyasi manevralarını lise öğrencileri üzerinden yapmak isteyen karanlık ellere teslim edilecek bir tek öğrencimiz yoktur."

Bu doğrultudaki istismar girişimlerine zaman zaman bazı imam hatip okullarının isminin de dahil edilmeye çalışılmasının doğru olmadığını vurgulayan Bekiroğlu, bunun, imam hatip camiası gibi aklı selim hareket eden bir camia için hiçbir karşılığının olmayacağını belirtti.

Bekiroğlu, imam hatiplerin bu sınavı en çetin zamanlarda milli ve manevi birliği koruyarak verdiğini anımsatarak, bu konularda provokatif girişimlere karşın, öğrencileri ve ailelerini sağduyulu olmaya davet etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :