ÖNDER Genç İl Gençlik Başkanları Kurultayı

ÖNDER Genç İl Gençlik Başkanları Kurultayı

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ecertaş:- "Somali'deki, Arakan'daki Müslümanların umudu, yakınlarında Bangladeş, Pakistan ülkeleri olmasına karşın Türkiye oluyor. Kimlerin torunları, kimlerin yoldaşları olduğumuza baktığımızda bunun sebebini görüyo

ANKARA (AA) - AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, "Somali'deki, Arakan'daki Müslümanların umudu, yakınlarında Bangladeş, Pakistan ülkeleri olmasına karşın Türkiye oluyor. Kimlerin torunları, kimlerin yoldaşları olduğumuza baktığımızda bunun sebebini görüyoruz." dedi.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinin gençlik komisyonu olan ÖNDER Genç tarafından, Diyanet İşleri Başkanlığı Rıfat Börekçi Eğitim Merkezinde İl Gençlik Başkanları Kurultayı düzenlendi.

Kurultay, Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muharrem Kazım Dinç'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

- "Türkiye, mazlum coğrafyalardaki insanların umudu"

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ecertaş, kurultayın açılışında yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşları ve AK Parti Gençlik Kolları'nın yaptıkları çalışmalarla çevresine faydalı olan, katma değer üreten gençlerin yetişmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Bu noktada toplumdaki tüm gençlere ulaşmanın gayreti içinde olduklarını belirten Ecertaş, Türkiye'nin dünyanın en büyük ya da en zengin Müslüman ülkesi olmamasına karşın mazlum coğrafyalardaki insanların umudu olduğunu vurguladı.

Ecertaş, "Somali'deki, Arakan'daki Müslümanların umudu, yakınlarda Bangladeş, Pakistan ülkeleri olmasına karşın Türkiye oluyor. Kimlerin torunları, kimlerin yoldaşları olduğumuza baktığımızda bunun sebebini görüyoruz." dedi.

Dünyada hak ve adalet diyen tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade eden Ecertaş, mazlumların umudunun Türkiye, Türkiye'nin umudunun AK Parti, AK Parti'nin umudunun da gençler olduğunu kaydetti.

Ecertaş, çalışmalarını hiçbir karşılık beklemeden sürdürdüklerini söyleyerek, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Türkiye Gençlik, Ensar ve İlmi Yayma Vakıfları ile AK Parti Gençlik Kolları'nın yaptığı çalışmalarla Türkiye'nin gelişimine katkı sağladığının altını çizdi.

- "Çalışmalarımızın, çok daha öteye taşınacağına inanıyoruz"

ÖNDER Genç Başkanı Abdullah Ceylan da 66 yıl önce ilk imam hatip lisesinin açılışıyla ekilen tohumun, bugün bir fidan olduğunu belirterek "Bir avuç inanmış ve samimi insanın gayretleriyle başlayan çalışmanın, bugün onlar adına hayal edilemeyecek bir noktaya geldiğinde şahitlik ediyoruz." dedi.

ÖNDER Genç olarak, hayalleri doğrultusunda Türkiye'nin tüm şehirlerinde çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Ceylan, "Çalışmalarımızın, hayal ettiğimizden çok daha öteye taşınacağına inanıyoruz. Bu noktada hem imanımız hem de gayretimiz var." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, ÖNDER Genç Başkanı Ceylan, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ecertaş'a hediye takdim etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler