Öncüpınar Sınır Kapısı'nda yoğunluk

Öncüpınar Sınır Kapısı'nda yoğunluk

Kurban Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyeliler, Kilis'teki sınır kapısında yoğunluk oluşturmaya devam ediyor- Bayram için ülkelerine giden Suriyelilerin sayısı 12 günde 37 bine ulaştı

KİLİS (AA) - Kurban Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyelilerin, Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'ndaki yoğunluğu hafta sonunda da sürüyor.

İç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve bayram için ülkelerine geçiş yapan Suriyelilerin sayısı 12 günde 37 bine ulaştı.

Valilikçe oluşturulan randevu sistemine kaydını yaptırdıktan sonra sınır kapısındaki gümrük sahasına gelen Suriyeliler, erken saatlerden itibaren burada uzun kuyruklar oluşturuyor.

Sıcak havadan olumsuz etkilenen çocuk, kadın ve yaşlılarla, jandarma ve polis ekipleri özel olarak ilgileniyor.

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri nezaretinde sınır kapısına giden Suriyeliler, Göç İdaresi İl Müdürlüğü tarafından kurulan merkezde kayıtları yapıldıktan sonra ülkelerine gönderiliyor.

Suriyeli Fesal Mullaali, AA muhabirine yapığı açıklamada, 3 yıl önce yaşadığı Haseke bölgesinden iç çatışmaların artması sonucu yakınlarını bırakarak Türkiye'ye geldiğini belirtti.

Uzun zaman sonra annesi, babası ve diğer yakınlarını görebilecek olmanın sevincini yaşadığını anlatan Mullaali, kendilerine sağlanan bu imkandan dolayı Türk yetkililere teşekkür etti.

Bayramlaşmak amacıyla Suriye'ye gidenlerin dönüş işlemleri 5 Eylül Salı günü saat 08.00'de başlayıp, 15 Ekim Pazar günü 17.00'de tamamlanacak.

- Sınır kapısında tır yoğunluğu

Öte yandan, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gönderilen insani yardım malzemelerini taşıyan tırların sınır kapısından geçiş yapması da yoğunluğu artırdı. Kapıdaki araç kuyruğu yaklaşık 5 kilometreyi aştı.

Yardım tırlarındaki malzemeler, buradaki işlemlerin ardından sınırdaki tampon bölgede Suriye plakalı araçlara taşınıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :