Ömrünü Kur'an'a adayan Mehmet Fırıncı 92 yaşında vefat etti

Ömrünü Kur'an'a adayan Mehmet Fırıncı 92 yaşında vefat etti

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden asıl adı Mehmet Nuri Güleç olan Mehmet Fırıncı, tedavi gördüğü hastanede 92 yaşında Hakk'a yürüdü

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Fırıncı, tedavi gördüğü hastanede 92 yaşında vefat etti.

Asıl adı Mehmet Nuri Güleç olan, aynı zamanda İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ile Nur Vakfı Başkanı olan Fırıncı, bir süredir Bahçelievler'deki özel bir hastanede rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu.

Durumu son günlerde gittikçe ağırlaşan ve böbrek rahatsızlığı da yaşayan Fırıncı, bu sabah hayatını kaybetti.

İstanbul İlim ve Kültür Vakfından yapılan açıklamada, "Bediüzzaman Hazretlerinin talebesi muhterem Mehmed Fırıncı ağabey Hakkın rahmetine kavuştu. 92 yıllık ömrünü Kur’an ve iman hizmetinde geçiren, tevazuu, şefkati, nezaketi ile gönüllerde taht kuran, asrımızın mühim bir Kur’an tefsiri olan Risale-i Nur’ların neşriyatında ve birçok dünya diline çevrilmesinde çok önemli hizmetler gören muhterem ağabeyimizi Rahmet-i Rahmana uğurladık. Cenaze namazı 4 Ekim Pazar günü öğle namazında Eyüp Sultan Camiinde kılınacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Eyüp Sultan Cami haziresine defnedilecektir" denildi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Ömrünü yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in talebesi olmaya ve inançlı nesillerin yetişmesine vakfetmiş Mehmet Fırıncı beyefendinin vefatını büyük bir teessürle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı Cennet makamı Alî olsun" açıklamasında bulundu.

Mehmet Fırıncı kimdir?

Asıl ismi Mehmet Nuri Güleç olan Mehmet Fırıncı, 1928 yılında Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Yenice Müslim köyünde dünyaya geldi. Ailece fırıncılık yaparak geçindikleri için kendisine 'fırıncı abi' denilmektedir. 1950-60 yılları arasında Said Nursi’nin yanında bulundu. İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ile Nur Vakfı Başkanı olan Mehmet Fırıncı, Sözler Yayınevi, Söz Basın, Nesil Yayınlarının kurucusu oldu. Mehmet Fırıncı Risale-i Nur’ların İngilizceye çevrilmesi ve uluslararası akademik çalışmaların yaygınlaşmasına katkı sağladı. 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.