Ömeranlı Entegre Devlet Hastanesi çalışmaları hızlandı

Ömeranlı Entegre Devlet Hastanesi çalışmaları hızlandı

Kulu ilçesine bağlı Ömeranlı Mahallesi’nde hizmet sunacak olan Ömeranlı Entegre Devlet Hastanesi inşaatı hızlı bir şekilde ilerliyor.

Kulu ilçesine bağlı Ömeranlı Mahallesi’nde hizmet sunacak olan Ömeranlı Entegre Devlet Hastanesi inşaatı hızlı bir şekilde ilerliyor.

İnşaat alanında incelemelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Pof. Dr. Mehmet Koç, “Hastane inşaatımızın tamamlanması ile birlikte Kulu ilçemizde sağlık alanında kalite daha da yükselecek ve Kulu Devlet Hastanesi’nin iş yükü azalacaktır” dedi. Açılacak olan Entegre Devlet Hastanesinin 7 gün 24 saat vatandaşlara sağlık hizmeti sunacağını da hatırlatan Prof. Dr. Koç, “Kulu, özellikle yaz aylarında nüfusu yaklaşık 3 kat artan ve bölgesel konumu itibari ile de önem arz eden bir ilçemiz. Ömeranlı Mahallesi’ne yapılan bu hastanemizle birlikte vatandaşlarımız sağlık hizmetine çok daha rahat bir şekilde ulaşabileceklerdir” dedi.

Ömeranlı Mahallesine kazandırılacak olan 5 yataklı Entegre Devlet Hastanesi ile birlikte sağlık hizmetlerinde verimliliğin artırılması, kaynak tasarrufunun sağlanması ve hizmet sunumunun güçlendirilmesinin hedeflendiğini belirten Prof. Dr. Koç, “Hastane bünyesinde acil sağlık hizmetleri, aile sağlığı merkezi ve toplum sağlığı çalışmaları bir arada yürütülecek olup acil hastalarımızın ilk müdahaleleri bu hastanemizde yapılabilecektir” dedi.

Ömeranlı Entegre Devlet Hastanesi İnşaatının 15 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmasının planlandığını da vurgulayan Prof. Dr. Koç, “İnşallah 2021 yılı ortalarında hastanemiz tam kapasiteli ve modern bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetine girecektir. Ömeranlı Entegre Devlet Hastanesi inşaatı ile ilgili süreci bugüne kadar büyük bir titizlikle takip eden ve bizlere her konuda yardımcı olan Sayın Sağlık Bakanımıza, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese özellikle teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler :