"Ömer Halisdemir'in ruhunu taşıyacak"

"Ömer Halisdemir'in ruhunu taşıyacak"

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in isminin verildiği okulda eğitim başladı- Belediye Başkanı Duruay: "Halkın demokrasiye ve özgürlüğe olan saygısının ve sevgisinin yaşatıldığı bir okul

ANKARA (AA) - Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nce (FETÖ) 15 Temmuz akşamı gerçekleştirilen darbe girişiminde, Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmeye çalışan cuntacı Tuğgeneral Semih Terzi'yi vurarak, darbenin başarıya ulaşmasını engelleyen kahraman şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in isminin verildiği ilk/ortaokulda eğitim başladı.

FETÖ'ye yönelik açılan davalar kapsamında kırmızı bültenle aranan örgüt mensubu Hamdi Akın İpek'in annesi Melek İpek'in ismini taşıyan ve FETÖ'nün darbe girişiminin ardından şehit Astsubay Halisdemir'in adı verilen ilk/ortaokulda, yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla program düzenlendi.

Program, mehter marşı ve öğrencilerin hazırladıkları folklor gösterileriyle başladı.

Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer, açılışta yaptığı konuşmada, eğitim öğretim yılının öğretmen ve öğrencilere başarı getirmesini diledi.

Belediye Başkanı Fatih Duruay da okulun Ömer Halisdemir’in ruhunu taşıyacağını belirtti.

Ömer Halisdemir'in demokrasi mücadelesinin simgesi olduğunu dile getiren Duruay, "Halkın demokrasiye ve özgürlüğe olan saygısının ve sevgisinin yaşatıldığı bir okul olacak. Eğitim, artık çocuklarımıza bu şekilde aksettirilecek. Eğitimin ne kadar önemli olduğu 15 Temmuz'da bir kez daha ortaya çıktı." dedi.

Duruay, öğrencilerin Ömer Halisdemir gibi vatanına ve milletine sahip çıkma bilinciyle yetiştirileceğini vurguladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı ise "Bu milletin evlatları Ömer Halisdemir'i hiçbir zaman unutmayacak ve okullarımızda yetişen çocuklarımız kendisini örnek alacaktır." diye konuştu.

Esmer ve Duruay, daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle ve öğretmenlerle sohbet etti.

Öğretmenlerin ilk ders konusu ise şehit Astsubay Ömer Halisdemir oldu. Birinci sınıf öğrencilerine Ömer Halisdemir’i soran öğretmenlere, bazı öğrenciler "vatanımızı kurtaran kişi" yanıtını verdi.

Programa, AK Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan, çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :