Ölümden kıl payı kurtuldu

Ölümden kıl payı kurtuldu

Hızar atölyesinde odun keserken fırlayan tahta parçasının karnına saplanması üzerine ciddi bir şekilde yaralanan Ali Dığrak, şans eseri hayatta kaldı

Hızar atölyesinde odun keserken fırlayan tahta parçasının karnına saplanması üzerine ciddi bir şekilde yaralanan Ali Dığrak, şans eseri hayatta kaldı. Acil olarak kaldırıldığı hastanede ameliyata alınan Dığrak yaşama yeniden döndürüldü.

Başkent Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Erdal Karagülle, hasta kendilerine geldiğinde tahta parçasının sağ kaburgası altında vücuduna saplanmış olarak gördüklerini söyledi.  Hastayı acil olarak ameliyata aldıklarını belirten Karagülle, "Tahta parçasının yaklaşık 50 santim karın içerisine battığını tespit ettik. Tahta parçası karındaki ana damar ve toplardamarı sıyırarak, pankreasını kısmen zedelemişti. Bağırsaklarını da tahriş etmişti. Yaptığımız ameliyatla bağırsakları yeniden yerine diktik ve tahta parçasını çıkarttık. Hasta yaklaşık 26 gün hastanede yattıktan sonra taburcu edildi" dedi.

Ali Dığrak’ın yaşamasının büyük bir şans olduğunu belirten Karagülle, karın içindeki atar damar ve toplardamarı yırtmış olsaydı hastanın ölebileceğini vurguladı. Karagülle, saplanan tahta parçasının çıkartılmadan şahsın hastaneye getirilmesinin de hastanın yaşamasında etken olduğunu kaydetti.