Ölüm tuzağı gibi yol

Ölüm tuzağı gibi yol

Adana Saimbeyli'de 8 ay önce meydana gelen kazada 4 öğretmenin ölümüne neden olan kaya düşmesi sonrasında, Adana-Saimbeyli karayolundaki tehlike devam ediyor. Vatandaşlar, yolda yaşanan kaya düşmeleri nedeniyle endişeli.

Adana-Saimbeyli karayolunda 8 ay önce yaşanan acı bir kaza sonrasında, yoldan kayaların düşmesi nedeniyle 4 öğretmen hayatını kaybetmişti. Ancak, olayın üzerinden geçen süreye rağmen karayolundaki tehlike devam ediyor.

Ölüm tuzağı gibi yol

Vatandaşlar, yolda güvenliğin sağlanamadığını ve her gün yüzlerce aracın risk altında seyahat ettiğini belirtiyor.

Bölge sakinlerinden Kazım Gökbük, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu yolda babam döneminde de çok canlar yandı, birçok kaza oldu. Her gün buradan geçerken şimdi mi düştü, kaya mı var, kaza mı yapacağız korkusu ile geçiyoruz. 4 öğretmenin vefat ettiği kazada okul servisi taşıyordum. İlk servisi aldım ikinci servise geldiğimde öğretmenlerin üzerine kaya düştüğünü gördük. Yapacak hiçbir şey yoktu. Ağlamakla yetindik" dedi.

Ölüm tuzağı gibi yol

Gökbük, "Karayolları ne kadar temizlik yaparsa yapsın yolun her yeri ölüm tuzağı bir sarsıntıda, yağışta. 2 gün önce burası yine kayaydı. Bu yola daha 2 gün önce yine kaya düştü. 4 kilometre boyunca her santimi, her anı tehlike arz ediyor. Her gün kaya düşüyor. Bu yoldan geçen kim olursa olsun, tehlike altında" şeklinde konuştu.

Ölüm tuzağı gibi yol

Vatandaşlar, bölgedeki tehlikenin devam ettiğini ve acil önlemler alınması gerektiğini vurgulayarak, "Yolu Kozan, Adana, Tufanbeyli, Kahramanmaraş'a giden yüzlerce araç her gün kullanıyor. Belki şimdi bizim de üzerimize düşebilir. 24 saat tehlike arz ediyor. Depremde, ufak sarsıntıda bu yolu kullanmayın her an taş düşer. Ben herkese sesimizi duyurmak için mücadele ediyorum. Anneler ağlamasın, öğrenciler yas tutmasın. Devletimizin her şeye gücü yeter. Anneler ağlamasın. Tünel yapılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ölüm tuzağı gibi yol

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.