Olivos'tan Konkordato

Olivos'tan Konkordato

Zeytinyağı sektörünün ödüllü markası Olivos, ekonomik zorluklar nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu. İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirkete üç aylık geçici mühlet tanıdı.

Türkiye’nin önde gelen zeytinyağı üreticilerinden Olivos, mali sıkıntıları aşmak için konkordato başvurusunda bulundu. İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Olivos Pazarlama A.Ş., SDA Gıda Tarım A.Ş. ve yönetim kurulu başkanı Selçuk Atalay için 13 Ağustos 2025 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 3 aylık geçici mühlet kararı verdi.

Bu süre, şirketlerin finansal yapısını yeniden düzenleyebilmesi için önemli bir fırsat olarak görülüyor.

Konkordato Komiseri Atandı

Mahkeme, konkordato sürecini yönetmek ve alacaklıların haklarını korumak amacıyla Bağımsız Denetçi ve Yeminli Mali Müşavir İbrahim Sadi Erk’i geçici konkordato komiseri olarak görevlendirdi. Komiser, şirketlerin mali tablolarını inceleyerek sürecin sağlıklı ilerlemesi için düzenli rapor sunacak.

İtiraz Süresi ve İlk Duruşma Tarihi

Konkordato dosyasının ilk duruşması, 6 Kasım 2025’te İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Ek Hizmet Binası’nda görülecek.
Mahkeme, kararın ilanından sonra ilgili taraflara 7 günlük itiraz süresi tanıdı. Bu süre içinde konkordato kararına itiraz edilebilecek.

Başarılardan Krize: Olivos’un Yolculuğu

Selçuk Atalay liderliğinde büyüyen Olivos, geçmişte Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği tarafından “en çok ihracat yapan firma” ve “en çok ambalajlı ihracat yapan firma” ödüllerine layık görülmüştü. Ancak Türkiye’deki ekonomik dalgalanmalar ve sektördeki zorluklar, markayı konkordato sürecine taşımış durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.