Ölen hasta anısına “Pandora’nın kutusu" resim sergisi

Ölen hasta anısına “Pandora’nın kutusu" resim sergisi

Organ beklerken hayatını kaybeden İpek Zeynep Tekmen’in resimlerinin yer aldığı sergi hastanede sanatseverlere sunuldu

İSTANBUL (AA) - Organ sırası beklerken yetersiz bağış nedeniyle organ bulunamadığı için hayatını kaybeden İpek Zeynep Tekmen’in hastalığı sırasında yaptığı 20 farklı resim “Pandora’nın kutusu" adlı sergide sanatseverlerle buluştu.

Organ sırası bekleyen ancak yetersiz bağış nedeniyle organ bulunamadığı için geçen yıl 58 yaşında hayatını kaybeden İpek Zeynep Tekmen’in hastalığı sırasında yaptığı 20 resim Memorial Şişli Hastanesinde sergilendi.

Organ bağışı ve nakilleri konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan serginin Türkiye’nin çeşitli illerindeki hastanelerde de yer alacağı ve sergiden elde edilecek gelirin Hayata Bağış Derneğine aktarılacağı kaydedildi.
Annesinin hastalığı sırasında yaptığı resimlerin sergilenmesinden gurur duyduğunu ifade eden Aslı Sinanoğlu, “Annemi 2015'te maalesef organ beklerken kaybettik. Kendisi hayattayken yılların birikimiyle bu güzel eserleri ortaya çıkardı. Kendisi resimlerinde daha çok hayatını etkileyen ve ruh halini yansıtan kadın portrelerini çizdi. Resimlerin geliri Hayata Bağış Derneğine bağışlamak üzere satışa sunuldu. Sergimiz 28 Şubat'a kadar hastanede açık kalacak” diye konuştu.

Organ bağışına dikkat çekmek için düzenlenen serginin oldukça anlamlı olduğunu belirten Memorial Şişli Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Koray Acarlı ise organ bağışını arttırmak ve insanların ilgisini sıcak tutmak için çalışmaya devam ettiklerini belirterek, "Toprak altında çürümeye terk ettiğimiz organları kullanabilsek canlı organ bağışına gerek kalmayacak” dedi.

28 Şubat'a kadar açık kalacak sergi, Tekmen’in tuval üzerine akrilik boya ile farklı kadın hikayelerini anlattığı resimler ve kara kalemle çizdiği eskizlerin yer aldığı eserlerden oluşuyor.

Ölen hasta anısına “Pandora’nın kutusu" resim sergisi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :