"Old Firm" derbisini kazanan Rangers finale çıktı

"Old Firm" derbisini kazanan Rangers finale çıktı

- Normal süresi ve uzatma dakikaları berabere biten maçta Celtic'i penaltı atışlarıyla 5-4 yenen Rangers, İskoçya Kupası finaline yükseldi


LONDRA (AA) - İskoçya Kupası'nda normal süresi ve uzatma dakikaları berabere biten maçta Celtic'i penaltı atışlarıyla mağlup eden Rangers, adını finale yazdırdı.

Ekonomik kriz nedeniyle kayyuma devredilen ve lig yönetimi tarafından küme düşürüldükten dört yıl sonra bu sezon yeniden İskoçya Premier Lig'e yükselen Rangers, rakibi Celtic'i yarı final maçında Ibrox Stadı'nda ağırladı.

"Old Firm" olarak adlandırılan ve dünyanın en önemli derbileri arasında gösterilen maçın 16. dakikasında Miller ile öne geçen Rangers, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Konuk ekip, ikinci yarının hemen başında Sviatchenko ile beraberliği yakaladı (1-1). Kalan dakikalarda iki takım da skoru lehine çeviremedi ve uzatmalara gidildi.

Uzatma bölümünde bu kez McKay ile öne geçen ev sahibi ekibin üstünlüğü 10 dakika sürdü ve Celtic, Rogic'in golüyle durumu 2-2'ye getirdi. Uzatma bölümünde de beraberliğin bozulmaması üzerine final biletini alan takımı belirlemek için penaltı atışlarına geçildi.

Penaltılarda rakibine 5-4 üstünlük sağlayan Rangers, tarihinde 51. kez kupada finale çıktı. Mavi-beyazlı ekip, sahasında Dundee United'ı penaltı atışlarıyla 4-2 yenen Hibernian ile finalde eşleşti.

Rangers ile Celtic, bugün derbi tarihinde 401. kez karşı karşıya geldi. Rangers, rakibine karşı 160. galibiyetini elde ederken, Celtic 145 kez rakibinin bileğini büktü. 96 maçta ise eşitlik bozulmadı.

Tarihinde 13 kez finale çıkan ve 2 kez kazanan Hibernian ile kupayı 33 kez müzesine götüren Rangers arasındaki final maçı 21 Mayıs'ta Hampden Park Stadı'nda oynanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :