Olaylı nikah kamerada: Duaya müzikle müdahale

İzmir'de, Karşıyaka Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda din görevlisinin nikah öncesi dua okuma isteği kadın nikah memuru tarafından tepkiyle karşılandı.

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bulunan Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda, bir nikah töreni öncesi yaşanan olay gündeme bomba gibi düştü. Nikah öncesinde din görevlisinin dua okuma isteği, kadın nikah memuru tarafından engellendi ve salonda yüksek sesle müzik açılarak protesto edildi.

Olay, aile tarafından davet edilen din görevlisinin eline aldığı mikrofonla dua okumak istemesiyle başladı. Ancak kadın nikah memuru, resmi dairede dua okumaya müsaade edemeyeceklerini belirterek din görevlisinin elinden mikrofonu aldı. Daha sonra mikrofonsuz şekilde dua etmeye başlayan din görevlisi, bir anda salonda yüksek sesle müzik açılmasıyla karşılaştı.

Misafirlerin müzik gürültüsü arasında "amin" diyerek duaya katıldığı ve nikah memurunu protesto etmek amacıyla ıslıkla alkışladığı olay, bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler sosyal medyada hızla yayılarak büyük tepki topladı.

Yaşanan bu olay, resmi dairelerde dinî ibadetlerin sınırlarının nasıl belirlendiği konusunda tartışmalara yol açarken, nikah törenlerinde dinî ritüellerin nasıl uygulanacağı konusunda da kamuoyunda farkındalık oluşturdu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler