Okuma yazma öğrendi, şimdi de liseli oldu

Okuma yazma öğrendi, şimdi de liseli oldu

Belediyenin açtığı okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan 4 çocuk annesi Kurt, ilkokul ve ortaokulu dışarıdan bitirip lise öğrencisi oldu- 10'uncu sınıfta okuyan Hediye Kurt:"En büyük çocuğum 9'uncu sınıfta. Ben ondan ileride olduğum için bana yardımcı

İZMİR (AA) - İzmir'in Bayraklı ilçesinde yaşayan 4 çocuk annesi Hediye Kurt, belediyenin açtığı okuma yazma kursunu başarıyla tamamladıktan sonra ilkokul ve ortaokulu dışarıdan bitirdi ve liseli oldu.

Dışarıdan liseye devam eden 31 yaşındaki Kurt, yaptığı açıklamada, "Kadınlar 'okuma yazma bilmiyorum' diye hayıflanmasın. Belediyenin kurslarına katılsınlar, öğrensinler. Ardından da dışarıdan okusunlar. Okumaktan hiçbir zaman korkmasınlar. Ben böyle yaptım." dedi.

Okuma yazma kursuna gitmek isteyince annesinin kendisine "gitme" dediğini söyleyen Hediye Kurt, "Belediyenin kursu olduğunu öğrenince hemen başvurdum. Okuma yazma bilmemek içimde her zaman kaldı. Fırsatı bulunca kaçırmadım. Bitirince komşuların teşviki ile dışarıdan okumaya karar verdim. İlkokul ve ortaokulu bitirdim. Şimdi 10'uncu sınıfı okuyorum. En büyük çocuğum 9'uncu sınıfta. Ben ondan ileride olduğum için bana yardımcı olamıyor. Liseyi bitirince dışarıdan üniversite de okuyabilirim. Çalışınca her şey oluyor." ifadelerini kullandı.

Okuma yazma bilmeyen kadınlara da seslenen Kurt, "Bundan hiç korkmayın, her zaman okuyun. Okumak size çok şey kazandırır. Eşiniz sizinle ilgili, 'eşim cahildir' demesin. Bunu dedirtmeyin. Benim eşim hiçbir zaman böyle bir şey demedi, beni teşvik etti. Ben her şeye sıfırdan başladım. İlkokulu, ortaokulu hepsini dışarıdan okudum. Çok mutluyum. Lise, üniversite hepsini okuyabilirsiniz. Bunu yapabilirsiniz." diye konuştu.

Bu arada, belediyenin açtığı okuma yazma kurslarından şu ana kadar 285 kişinin sertifika aldığı belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :