Okulu bıraktılar, altın işliyorlar

Okulu bıraktılar, altın işliyorlar

HMT Kuyumculuk, Diyarbakır'da 14-21 yaş arası çocuklara altın işçiliği eğitimi vererek onların sanatı öğrenmelerini ve ailelerine maddi destek sağlamalarını sağlıyor.

Diyarbakır'ın Merkez Kayapınar ilçesinde faaliyet gösteren HMT Kuyumculuk, kuyum sektöründe faaliyet gösteren çocukları eğitmek ve gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla 2017 yılından bu yana önemli bir rol üstleniyor. Okulu terk eden çocuklara yönelik açılan altın üretim atölyesinde, gençler hem ustalık kazanıyor hem de ailelerine maddi katkı sağlıyor.

Okulu bıraktılar, altın işliyorlar

HMT Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Kaya, mesleki eğitim programı kapsamında çocukları yetiştirerek kaybolmuş zanaatları yeniden canlandırmayı hedeflediklerini belirtiyor. Kaya, çocukların atölyede ustalığı öğrenirken meslek liselerinde de eğitim aldıklarını vurgulayarak, bu gençlerin ileride farklı alanlarda başarılı olabileceklerini ifade ediyor.

Atölyede günlük 1,5 kilograma yakın altın işlendiğini söyleyen Kaya, kapasitelerinin yüksek olmasına rağmen öğrenci bulmada zorlandıklarını dile getiriyor. Ancak, çocuk ustaların ürettikleri takıların dünyanın dört bir yanına ihraç edildiğini belirterek, bu gençlerin potansiyelini ve katkılarını vurguluyor.

Okulu bıraktılar, altın işliyorlar

Atölyede çalışan gençler arasında 21 yaşındaki Ömer Kaya, 5 yıl önce çırak olarak başladığı atölyede şu an ustabaşılık yapıyor. Kaya, lise eğitimini bırakıp kuyumculuk sektörüne yönelerek başarılı bir kariyer yolunda ilerlediğini paylaşıyor.

En genç öğrencilerden biri olan 14 yaşındaki Harun Ölmezoğul ise, 8. sınıfı bitirdikten sonra kuyumculuk sektörüne adım attığını belirtiyor. Ölmezoğul, atölyede hem altın işlemeyi öğrenirken hem de mesleki eğitimine devam ettiğini ifade ediyor ve hedefinin iyi bir altın ustası olmak olduğunu dile getiriyor.

Okulu bıraktılar, altın işliyorlar

HMT Kuyumculuk, Diyarbakır'da sanatı ve zanaatı yaşatmak adına çocukları eğiterek onların geleceğe umutla bakmalarını sağlıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.