Okulların açılmasına saatler kala Konya gündem oldu!

Okulların açılmasına saatler kala Konya gündem oldu!

Okulların açılmasına bir gün kala en az öğrenciler kadar eğitim camiasını da heyecan sardı. Konya'da Milli Eğitim Müdürlüğü ve öğretmenlerin okullardaki tatlı telaşı paylaştığı twitler gündem oldu

Okulların açılmasına bir gün kala en az öğrenciler kadar eğitim camiasını da heyecan sardı. Konya'da Milli Eğitim Müdürlüğü ve öğretmenlerin okullardaki tatlı telaşı paylaştığı twitler gündeme oturdu.

Konya Milli eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hiçbir hikâye yarım kalmaz. Kahramanlarımızı bekliyoruz. 21 Eylül'de yeniden başlıyoruz" dedi. 

11.jpg

Seyit Ali Büyük, paylaşımında şunları ifade etti: Açık havada eğitim, öğrencilerin etraflarını keşfederken karşılaştıkları sorunları çözmeye sevk eder. Bu durum, onların sürekli iletişim kurmalarını dolayısıyla iletişim becerilerinin gelişmesini sağlar. Sosyal uyum, benlik kavramı ve becerilerini geliştirir.

1212.jpg

Açık sınıfları genel amacı, pandemi döneminde okul bahçelerini değerlendirmek, bahçeleri hayatın canlılığını taşıyacak şekilde dizayn etmektir. Aynı zamanda, çocukların ve ergenlerin eğitim aktivitelerini, doğal ortamlarda açık havayla birleştirmeyi ve onların hareketliliğini, sağlığını, akademik öğrenimlerini teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

111.jpg

Konya İnsan Mektebi kapsamında hazırlanan Açık Sınıf Projesi’nin eğitim faaliyetlerine imkan oluşturarak okul öncesi ve ilkokul öncelikli olmak üzere tüm eğitim kademelerinde gönüllülükle uygulanması amaçlanmıştır.

111111111111.jpg

Sosyal medyadaki binlerce paylaşımdan işte birkaçı:

100.jpg

1.jpg2.jpg3.jpg

 

10.jpg

gundemm.jpg

Etiketler :